Dinu Criste – de la Alexandru Macedon la canonizarea lui Tyson

 

mike-tyson

Mare lucru si internetul asta. Are „talentul” de a pune oamenii intre pereti de sticla, in special pe cei disperati dupa publicitate si imagine pozitiva. Fara discutie ca, in construirea imaginii, internetul este o unealta indispensabila dar, in aceeasi masura in care te ridica, internetul te si doboara, mai ales cand incerci cu disperare sa iti construiesti o imagine falsa pentru ca, in ciuda eforturilor, internetul, care tine minte tot, functioneaza ca o oglinda a adevarului, aratand adevarata fata a personajelor.

Ati putea spune ca facem afirmatii gratuite, ca vrem sa ne dam mai si sa parem inteligenti. Hai sa va demonstram veridicitatea afirmatiilor. Hai sa facem un studiu de caz.

Sa luam un exemplu absolut la intamplare – Dinu Criste. Acum, ca avem „subiectul” stabilit, purcedem la analiza. La o privire superficiala, personajul nostru este un domn intelept, care produce panseuri video pe teme profunde, preot de televiziune, vedeta locala cu aspiratii de vedeta nationala. Cineva care are ceva de spus si stie ce spune. Se pune intrebarea:stie? Chiar stie? Chiar are ceva semnificativ de spus sau, vorba lui Eminescu, e doar un epigon „insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”?

Ca sa raspundem la aceste intrebari e nevoie sa lasam de o parte superficialitatea specifica internautului roman, superficialiate pe care se bazeaza toti ahtiatii dupa imagine si sa facem un efort „epuizant” de a citi. N.B. Nu incercati asta acasa daca nu aveti antrenamentul necesar, s-ar putea sa dauneze grav comoditatii de gandire.

Daca totusi ne hotaram sa ne asumam riscul, ne apucam de citit si ce gasim? Pai gasim un articol de prin august 2015 in care personajul nostru – ales la intamplare – face apologia lui Mike Tyson care este pentru el un fel de guru, un izvor de intelepciune si lectii de viata, comparabil doar nu Alexandru Macedon a carui viata si „cariera” are, in opinia panseistului nostru, foarte multe in comun cu viata si cariera lui Tyson.

 

Cum, veti spune, tocmai Mike Tyson? Ei bine da, tocmai Mike Tyson care il invata pe subiectul nostru intamplator ca „Sensul vieții nu e să cucerești lumea ci să te lași cucerit. De cei dragi și de Dumnezeu. Abia atunci nu te mai dai pe toată lumea!”http://www.ovidiublag.ro/2015/08/dinu-criste-sensul-vietii-nu-e-sa-cuceresti-lumea-ci-sa-te-lasi-cucerit/

tyson

Cuuuummm??? Un preot ortodox invata despre Dumnezeu de la o persoana care l-a descoperit pe Dumnezeu doar cand s-a convertit la islam???? Pai asta inseamna negarea esentei de sine a subiectului nostru ales la intamplare. Tragem concluzia ca daca poti invata despre Dumnezeu de la un boxer musulman si fara scoala atunci facultatea de teologie crestina din Romania e numai buna de aruncat la gunoi.

Desi, cica Andreicut i-a dat binecuvantarea, pentru a candida la Primaria Floresti. Ceea ce seamana, in ipoteza unui sprijin PSD, adresat preotului „independent”, cu un amestec al Bisericii Ortodoxe in politica. Surse apropiate din Regionala CFR spun ca nu-i adevarat.

Trebuie sa admitem ca este destul de original totusi sa inveti, ca preot si video-panseist de Youtube, sensul vietii de la un „domn” care a facut vizite periodice pe la puscarie. Sper ca nu ati uitat celebrul proces in urma caruia Tyson a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru viol asupra unei fete de 18 ani. Celelalte vizite la „mititica” au fost pentru consum de droguri si pentru ca a fost prins beat la volan in mai multe ocazii, una dintre ele fiind cand, de beat ce era, a intrat cu masina in cea a politiei.

Evident ca „munca” de constructie a unei imagini pozitive nu se face degeaba. Exista totdeauna un scop mai inalt decat acela de a educa masele. Astfel de preocupari – cum ar fi pastorirea mintilor – sunt frivole si nu merita efortul de a te prezenta ca un pastor spiritual decat daca aspiri catre scopuri mai inalte si mai consistente (material, evident 😉 ), de exemplu daca vrei sa ajungi primar. Ei, asta DA scop inalt si profund spiritualizat.

In lumina celor prezentate, ne intrebam ce ar urma sa faca subiectul nostru intamplator daca ajunge primar?

Va  legaliza consumul de cocaina in „aria sa de competenta” sau va echipa masina politiei cu blindaje ca sa poata intra linistit in ea cand se va decide sa descopere sensul vietii „pe model Tyson” si se va urca beat la volan ca sa simta ce a simtit Alexandru Macedon cand a construit un imperiu?

Subscribe To Our Newsletter

Gara Cluj-Napoca, intre distrugere, prostituate si aurolaci

Am suferit rau de tot cand am vazut asta. Durere cand iti vezi munca tatalui...

Închide