Dincolo de tabloide…

Citesc  ziare de tot felul, mai tot timpul… Mi se întâmplă destul de frecvent să îmi cadă ochii pe aşa-numitele tabloide, unde aceleaşi personaje îşi împart mereu paginile, unde aproape aceleaşi dudui sunt veşnic goale şi fac declaraţii tâmpe şi stupide. Titlurile sunt mereu atât de penibile, făcute special să atragă cititorul, fiind şi el, veşnic în căutare de senzaţional. Prin natura profesiei pe care o am, se întâmplă câteodată ca numele şi poza mea să apară în aceste tabloide, ba chiar câteodată sunt preluate şi posturi de pe blog şi puse în pagini de tabloid. Până aici, nimic extraordinar, însă ce mă scârbeşte şi mă revoltă la maximum este faptul că pe site-urile acestor ziare colorate au dreptul să comenteze tot felul de frustraţi, complexaţi, probabil oameni cu probleme de comportament şi de educaţie, flagrante. Aţi citit vreodată comentariile din josul articolelor? Indiferent despre ce este vorba în articol, comentariile cititorilor, scrise de cele mai multe ori total agramat, vor conţine: înjurături, aluzii sexuale, jigniri profunde etc. Aşa e mereu!

De aceea mi-aş dori ca de acum înainte numele meu să nu mai apară vreodată în aceste tabloide, prefer ca cei care le citesc să uite că exist, nu mai vreau ca mama sau copilul meu să fie cumva jigniţi de nişte frustraţi penibili, la limita analfabetismului, fără pic de bun-simţ sau ruşine. Şi, credeţi-mă nu e doar cazul meu. Orice persoană publică, care apare în aceste articole este numită în fel şi chip, i se pun în cârcă toate nenorocirile pământului. Mă uitam la ce au scris despre Andra după ce şi-a lansat cel mai recent videoclip, citeam iar îngrozită ce comentează despre Monica Gabor, fosta Columbeanu, nu mai zic de toate Laurettele şi Adelinele de pe cuprinsul patriei. Eu ştiu un lucru: dacă nu suport pe cineva şi îl urăsc cu toată fiinţa mea, atunci îl ignor, mă fac că nu există acea persoană, în niciun caz nu mă apuc să o înjur şi să o jignesc pe o pagină electronică a unui ziar oarecare.

De ce au romanii atâta ură faţă de cei care apar în spaţiul public? De ce toţi folosesc în comentarii un limbaj suburban?  De ce toţi scriu cu greşeli gramaticale uriaşe? Pentru că atâta pot! Asta e răspunsul! Atât îi duce capul! Pentru că ei nu pot găsi argumente să combată conţinutul articolelor, pentru că nu au limbajul să comenteze altfel decât prin înjurături şi jigniri de maidan, asta fac! Însă ce e trist, e că majoritatea comentariilor au un conţinut vădit sexual, cu aluzii la diverse organe şi atunci mă gândesc că e clar faptul că mulţi dintre români sunt veşnic frustraţi, nu îşi pot găsi alt mod prin care să să se manifeste, nişte obsedaţi şi frustraţi sexual. Nu am competenta unui psiholog şi, în consecinţă, nu pot decât să susţin că asta este părerea mea. Poate că bieţii oameni nu au în realitate nicio problemă, poate au rămas la stadiul de animale care mănâncă, dorm şi se împerechează. Ce au în plus?  Aaaa, ştiu! Să citesca tabloide!!!!! Dar asta nu-i educă mai deloc. Ce mi-aş dori ar fi ca cei care sunt responsabili de conţinutul paginilor electronice ale acestor ziare să fie în stare să şteargă orice comentariu care e lipsit de bun simţ, să îi blocheze pe cei care nu sunt civilizaţi şi să ne protejeze astfel pe noi, cei şi cele despre care scriu, cu care îşi umplu paginile şi cu care îşi vând până la urmă, ziarul. E simplu să pui o poză şi să scrii trei vorbe, după care să nu te mai intereseze nimic despre cum îi poţi proteja pe cei care îţi fac ziarul să se vândă. Dar, asta e România şi în consecinţă nu mă mai miră absolut nimic iar aşteptările mele sunt evident zero!!!

Festivalul International de Opera George Enescu – eclipsat de Eurovision

Desfăşurarea ediţiei din acest an a Festivalului Internațional de Muzică Clasică „George Enescu” este pusă...

Închide