Descoperind un nou univers

Nu poti invata pe nimeni nimic, dar ii potia juta sa se descopere (Galileo Galilei)

 

Astăzi este cea de-a treisprezecea zi din programul de meditaţii de 21 de zile oferit de Chopra Meditation Center[1], care a început de ziua mea. Il consider un cadou spiritual frumos, pe care Universul mi l-a dăruit. Se spune că toate lucrurile care trebuie să seîntâmple se întîmplă atunci când trebuie.  Accesul la cunoaşterea de un anumit nivel ţi se deschide atunci când ai ajuns la maturitatea necesară pentru a înţelege şi integra în propria fiinţă ceea ce înveţi.

Este a treisprezecea zi. Am descoperit câteva mistere din interiorul meu.  Acum îmi dau seama că viaţa este ca un puzzle, plin de mister.  Sursa a tot ceea ce se întâmplă în viaţa ta eşti TU.

In cadrul acestui program de neditaţii de 21 de zile (astăzi este doar atreisprezecea zi), m-am familiarizat cu cei şapte centri de forţă principali ai fiinţei, fiecare dintre aceştia fiind specializat într-un anumit domeniu. Este vorba de fiziologia energetică Programului de Meditaţii de 21 de zile îmi arată că pot fi amândouă în viaţa mea.

Pentru a activa fiecare dintre aspectele menţionate mai sus, am învăţat câteva afirmaţii pe care să mi le spun atunci când doresc să manifest un anumit aspect în viaţa mea. De exemplu, dacă doresc să creez ceva nou, să scriu o carte, să fac o pictură sau un desen fiind inspirată de o anumită situaţie, mă voi focaliza pe ideea “Adevărul şi creativitatea mea vin din interior”.  Sau, mergând ma profund, dacă încerc să rezolv o problemă de ordin spiritual a mea personală sau a altei persoane, mă voi centra pe ideea: “Inţelepciunea mea vine din interior”. Imi activez astfel intuiţia şi pot să percep multe lucruri noi, care “nu ştiu de unde îmi vin”. Sunteţi familiari cu expresia asta, nu?

Forul nostru interior este locul unde se găsesc toate lucrurile de care avem nevoie: curaj, creativitate, stabilitate, frumuseţe şi adevăr.Cufărul cu  comori se află în sufletul nostru, adevărata comoară este în adâncul fiinţei noastre.

Toţi, indiferent de rasă, etnie, naţionalitate, bsolut toţi suntem înzestraţi cu aceşti centri de forţă, cu toţii avem în noi aceste potenţialităţi: stabilitate, creativitate, compasiune, înţelepciune.Adevărata bogăţie este cea pe care oa i în suflet, iar prin viziunea ta asupra lumii, creezi…

Fiecare zi este o nouă creaţie. In fiecare dimineaţă vizualizez cum aş vrea să decurgă ziua mea. O afirmaţie foarte puternică (la care meditez în fiecare dimineaţă) şi pe care am învăţat-o în cadrul acestui splendis program de meditaţii este: “Viziunea mea interioară îmi ghidează acţiunile în mod înţelept. Când a fost ultima dată când ţi-ai ascultat vocea interioară? Când ai stat de vorbă cu tine însuţi? Când e următoarea dată când îti dai întâlnire pentru dezvoltarea viziunii interioare? Care e mesajul tău pentru lume?

Iată o altă afirmaţie pe care am învăţat-o în cadrul Programului “Finding Your Flow” şi cu care simt că rezonez foarte mult:: “Energia mea vitală îşi exprimă propriul adevăr”.  Energia mea vitală îşi exprimă propriul adevăr şi prin această carte. Propriul adevăr este misiunea pe care o avem în viaţă fiecare dintre noi. Să oferim lumii o viziune nouă, să întemeiem o şcoală, să sădim un copac. Să producem o transformare pozitivă în vieţile celor care ne înconjoară.

 

[1]               Oprah & Deepak Chopra – Finding your Flow, 21-Day Meditation Experience, https://chopracentermeditation.com/experience

 

Subscribe To Our Newsletter

Despre atitudini : Tinută business ţinută casual ?

Dimineaţa când te trezeşti, după un somn lung şi odihnitor, eşti binedispus şi plin de...

Închide