Demisia, d-le Vuscan, au cerut 4000 de oameni. Se aude, domnule Ciolos ?

Dupa episodul colectiv, participantii la mitingul de la Cluj  nu au dorit sa mai vada SUV-urile clientelei politice si nici ale prefectului parcate pe trotuar. In a doua zi de miting, nici urma de masina pe trotuarul din fata Prefecturii.

pacalici

La mai bine de 2 luni de la miting, nimeni din prefectura Cluj nu se gandeste sa aplice legea. Dovezile, aici. Azi, 27 ianuarie 2016, Prefectul nu ia nici o masura de a respecta legea. Separatia puterilor in Stat este pentru catei sau ziaristi. Folositi, apoi dati de o parte. Un accident in care scapi la limita si multe, multe alte mizerii, scenarii de un tipic comunist execrabil. Bastionul de la Cluj a lui Ponta, Vuscan, rezista. Poate si datorita faptului ca are calitati ascunse noua…

20160127_192331[1]20160127_192351[1]20160127_192408[1]20160127_192428[1]20160127_192502[1]20160127_192518[1]20160127_192529[1]20160127_192541[1]

Tribunalul Cluj Napoca, intr-o decizie definitiva si irevocabila: „Masinile au voie sa stationeze pe trotuar, doar daca exista un panou sau marcaj care sa permita acest lucru”

De mentionat ca, in opinia judecatorilor care au dat decizia definitiva de la Tribunalul Cluj Napoca, prin articolul in cauza „regula instituita de legiuitor prin acest text legal este aceea ca parcarea autovehiculelor pe trotuare este interzisa, exceptia fiind cazul in care administratorul public al drumurilor o permite, prin pozitionarea de indicatoare sau efectuarea de marcaje corespunzatoare, caz in care trebuie respectata si prevederea privind latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor (de cel putin un metru)”.

„Pe cale de consecinta, in lipsa unui indicator sau a unui marcaj permisiv, se aplica regula generala de interdictie de parcare a autovehiculelor pe trotuare, regula instituita in mod expres prin ordonanta si care nu se impune a fi dublata prin amplasarea unui indicator in acest sens”, se arata in decizia definitiva si irevocabila a Tribunalului Cluj.

Dincolo de cele descrise mai sus, reprezentantii Politiei Rutiere sustin ca  „(…) sanctiunile prevazute de legislatia rutiera vizeaza nerespectarea regulilor privind oprirea/stationarea neregulamentara, nefiind sanctionat potrivit acestei legi ocuparea trotuarului sau circulatia pe acesta. Pentru aceste incalcari sunt aplicabile prevederile O.G. nr.43/1997, inclusiv sanctiunile prevazute de acest act normativ, care sunt mult mai dure decat cele prevazute de legislatia rutiera in domeniul specific sau cele prevazute de Codul Penal atunci cand sunt indeplinite conditiile existentei infractiunii prevazute de art.339 alin.(3)”.

„In final, apreciem ca problema ridicata este una gresita, politia rutiera comunicand conducatorilor auto conditiile in care poate fi efectuata o asemenea manevra si solicitand totodata respectul acestora pentru cealalta categorie de participanti la trafic-pietonii, in caz contrar urmand a fi aplicate sanctiunile prevazute de lege”, se arata in raspunsul transmis HotNews.ro de catre Directia Rutiera a IGPR.

Spulberarea unui mit: Parcarea pe trotuar este ilegala, chiar daca se lasa un metru liber pentru pietoni.  

In urma cu o saptamana, HotNews.ro publica un amplu articol pe marginea problemei masinilor parcate pe trotuare si a conceptiei din mentalul coelctiv cum ca aceasta practica este regulamentara atata vreme cat se lasa un metru liber pentru pietoni.

Articolul prezenta problematica masinilor parcate pe trotuar avand in vedere o decizie definitiva si irevocabila a Tribunalului Cluj Napoca din 2012 prin care este oferita o interpretare clara legilor: oprirea si/sau stationarea pe trotuar este interzisa in mod expres de lege, singura exceptie este atunci cand administratorul drumului monteaza panouri aditionale permisive. Cu alte cuvinte, fara un panou care sa permita parcarile pe trotuar, aceasta practica este interzisa de lege, ca norma generala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mi-am pus si ochelarii dar nu vad un indicator aditional.

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

La ce buna o sentinta judecatoreasca de Cluj, serios ? Alo, guvernul Romaniei, Alo, domnule Toba, se aude ?

 

Subscribe To Our Newsletter

Marlanie, vandalism sau fapta cu premeditare ? 500 lei premiu pentru cel care a vazut !

Vocea Clujului a demarat o ancheta jurnalistica legata de distrugerea unui panou publicitar al centrului...

Închide