Demers pentru sinceritate: spune NU DICTATURII!

Ponta-Antonescu-Băsescu-dc1Din 9 decembrie 2012 şi până azi, nu este zi în care actuala guvernare să nu facă vreo mişcare de netezire a drumului spre scopul vizat: DICTATURA. O dictatură a celor care, culmea, în 1989, au „luptat” pentru îndepărtarea dictaturii ceauşiste din care ei au făcut parte, mai mult sau mai puţin la vedere. Se vede foarte bine acum de ce şi pentru ce au “luptat”. Timp de 23 de ani, s-au agăţat cu dinţii şi cu ghearele de putere în orice formă a ei. Ne puneam întrebarea de ce numărul mandatelor parlamentare este interminabil şi NIMENI, indiferent de culoarea politică, nu a luat iniţiativa de a-l limita. Ne mai întrebam, de asemenea, de ce nu se poate crea cu adevărat un curent de gândire şi de acţiune politică de alt gen decât cel nomenclaturist. Cine a reuşit să îl dărâme pe Nicolae Ceauşescu? Cei din clica lui politică care, timp de decenii, i-au cunoscut foarte bine punctele vulnerabile şi pârghiile prin care să uzurpe, să obţină şi să menţină puterea.

Înainte de a vorbi de o dictatură parlamentară despre care o să tratăm cu altă ocazie, vorbim azi de DICTATURA GUVERNULUI, condus de către o marionetă ce are în spatele ei pe foştii tineri activişti de partid, actualii oameni de stat, parlamentari şi guvernanţi, transformaţi în totemurile şi în patriarhii politici ai românilor şi ai României pe care au pus stăpânire. Aşa cum ei sunt un guru pentru tinerele speranţe pe care le-au format cu grijă şi abnegaţie. Victor Viorel Ponta şi alţii ca el reprezintă exemplul acestei pregătiri. “Stăpânii inelelor politice” şi-au atins scopul în această iarnă şi mai au puţin până să revină OFICIAL la forma de guvernământ de dinainte de 1990. Bineînţeles, cu etichetă nouă, care să adoarmă încă o dată vigilenţa românilor ce încă! mai cred că mai pot avea ceva de spus. E bine că s-a mers cu mic cu mare la alegerile din decembrie 2012. Este ultima dată când vi s-a dat aparenţa că puteţi vota. De aici încolo, nu o veţi mai face nici măcar formal.

În fiecare zi, primul-ministru al României ne arătă că planul lor merge ca uns. Şi nici măcar nu se mai chinuie să o mascheze. Tertipul josnic prin care, azi, premierul s-a folosit de Raportul MCV, dând un avertisment acelei părţi a presei care are vina de a nu-l susţine este încă o dovadă reală şi palpabilă că, în curând, dacă nu luăm atitudine, nu vom mai avea nici presă liberă şi niciun fel de libertate. Totul va deveni oficial odată cu revizuirea Constituţiei. O revizuire care se va face după bunul loc plac în condiţiile în care, în România, nu există un contracurent politic, de gândire şi de acţiune, care să poată ţină piept actelor repetate de subminare a democraţiei şi statului de drept. Un curent care să participe la revizuirea Constituţiei conform nevoilor statului şi cetăţenilor săi. Un curent care să poate asigura o guvernare nu numai necesară, ci absolut vitală pentru români.

VREM CA ROMÂNIA SĂ FIE UN STAT DE DREPT ŞI DEMOCRATIC REAL!

PROTESTĂM împotriva acţiunilor premierului şi clasei politice de imixtiune şi de aservire a justiţiei şi a presei din România, împotriva actelor de manipulare şi de intimidare a libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti, prevăzute prin Constituţia României!

SUSŢINEM PRESA LIBERĂ DIN ROMÂNIA şi cerem în mod public pe această cale premierului şi clasei politice să respecte Constituţia ţării şi să înceteze orice acţiune ce are drept scop instaurarea dictaturii în România.

Iniţiatoare “Demers pentru sinceritate”,

Marina Ene 
Simona Stan

Eroare și/sau incompetență la nivel înalt referitor la Proiectul legii bugetului. CNAS, desfiinţată „din greşeală”?!…

O anexă din Legea Bugetului de Stat stipulează desfiinţarea Agenţiei de Plăţi din Ministerul Sănătăţii,...

Închide