Delegație a CJ Cluj la un eveniment organizat de A.R.E.

O delegație a Consiliului Județean Cluj formată din vicepreşedintele instituției, domnul Vákár István și directorul Asociaţiei ”Produs de Cluj”, doamna Ramona Moldovan, a participat miercuri, 13 aprilie 2016, la Timișoara, la evenimentul „Comunicare şi acţiuni în vremuri de criză”, manifestare organizată în cadrul sesiunilor plenare de primăvară organizate de comisiile Ansamblului Regiunilor Europene.
În contextul în care scopul acestei manifestări a fost acela de încurajare a stabilirii unei cât mai bune și funcționale colaborări între diferitele entităţi publice și private cu cetăţenii din interiorul regiunilor europene, dar şi cunoaşterea soluţiilor celor mai adecvate pentru luarea unor decizii favorabile, Asociaţia Produs de Cluj a fost invitată să participe la acest eveniment pentru a împărtăşi celor prezenți experiențele acumulate pe parcursul timpului. Astfel, directorul asociaţiei a prezentat atât scopul şi misiunea acesteia, cât şi activităţile desfăşurate, delectând participanţii cu cele mai atractie şi sugestive materiale multimedia obţinute în urma participării la o serie de evenimente de profil. De asemenea, în cadrul manifestării, doamna Ramona Moldovan a expus motivele pentru care întreaga echipă a ales să promoveze produsele tradiţionale, punând accentul asupra rezultatelor obţinute de-a lungul celor şase ani de intensă activitate.
Alte tematici abordate s-au concentrat în jurul actualului context geo-politic din Europa, în care se observă o intensificare a tensiunilor, riscurilor şi a îngrijorării cetăţenilor, în paralel cu dezvoltarea rapidă a retoricii de extremă dreapta. Regiunile se găsesc, astfel, în situaţii dificile, fiind nevoite să acţioneze rapid şi eficient, informând în acelaşi timp şi cetăţenii cu privire la modul în care aceștia pot să contribuie la gestionarea situaţiei.