Deblocati Clujul ! Deblocati Florestiul !

A73_DSC00122

Am relatat deseori despre lipsa marcanta de inteligenta aplicata a ministrilor de la Transporturi.

Avand in vedere ca la ora asta contam, si numai datorita faptului ca in strada, au fost multi floresteni la mitingurile #Colectiv.

In fiecare dimineata, ne blocam unii pe alti. Se trezeste si cate un politician ca Emil Boc sa spuna ca florestenii blocheaza Cluj-Napoca.

Arestarile la greu din CNADNR chiar nu mai conteaza. Nu ma ajuta sa traiesc mai bine in tara mea. As vrea sa stiu ce se intampla cu banii rezultati din confiscarea averilor.

Revin si cer imperativ autoritatilor sa nu uite ca pierdem zilnic nervi, combustibil si bani datorita lipsei unei solutii adecvate. Horia Sulea macar a incercat, s-a batut si a facut doua centuri, e drept, neasfaltate. Pe relatia Grigorescu -Floresti si cealalta pe Tauti- Metro. Circulam pe acolo, cum putem. Ce facem cand vine zapada ?

Ce a facut Guvernul Ponta, Boc, Tariceanu pentru noi ? Ne-a dat peste gura taxa auto, timbrul auto, sa ne inghesuim ca sardelele pe E60. Grija fata de cetateanul care polueaza, blocat in trafic, nu ?

Chestie inceputa de Tariceanu si gasca lui. Sa nu poluam, cand stam blocati din motive obscure. Imobiliare, poate !

Domnilor, toata Germania, Austria isi organizeaza orasele mari pe sistemul inelelor concentrice in spirala. Nu trece nimeni in Muenchen prin Marienplatz ca sa ajunga in Olympiazentrum in ora de varf, cu masina. Nimeni nu intra pe Frankenschellweg daca nu vrea neaparat in Fuerth, din Nuernberg. Sau ia in brate A73, ca varianta.Cine a fost sau a locuit acolo, stie.

Varianta simpla de la noi e urmatoarea. Avem macar autostrada Transilvania. Fara telefoane SOS, dar e bine ca este. Nu are inca o iesire pana la Turda. Domnilor politicieni, parlamentari, se poate face o iesire/intrare inainte de Floresti. E chiar legal si practic ce va spun. Iesirea poate fi intr-un punct care sa ofere legatura cu satul Gheorghieni, -centura Valcele-Apahida- Bulevardul Muncii – Centura Grigorescu –  Floresti, eventual Gilau,  cu bretele  pe Tauti, Calea Turzii, „intepand” Clujul acolo unde este necesar. Proiect posibil pentru Zona Metropolitana Cluj-Napoca.

a99-20040123-130837

Circulatia trebuie” scoasa” din Cluj-Napoca, nu „introdusa”. Adica, va propun un inel de logodna in jurul Clujului, si asa vreti o multime la primarie, fiecare cu proiecte originale, dar fara viziune pe termen lung.

Legatura cu Aeroportul devine simpla in modul asta. Fereasca Dumnezeu sa doresca un florestean sa zboare prin absurd de la ora 8. Trebuie sa plece la 6 de acasa probabil.

Toata lumea injura, iar politicienii promit in campanie electorala. Dar suntem o natie ciudata. Suntem bucurosi ca am stat la coada si am ajuns acasa. Umplem facebook-ul cu cat ne e de greu. Romane, voteaza cu cap. Nu te mai lua dupa promisiuni. Vezi cine a facut ceva, nu ce iti promite fiecare.

Mai bine numiti un meserias secretar de stat la Transporturi. De politicieni mi-e acru deja, pe bune !

Nota : Problema asta nu o poate rezolva Primaria din Floresti. Nici un ziarist, e o problema ce tine de vizionarii din Ministerul Transporturilor si C.N.A.D.N.R.

 

 

 

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Legaturi Periculoase in Academia Romana. Interese in cruce cu academicianul A.T.Bogdan

Sute de hectare din cele 452 la care Academia Romana avea dreptul, conform buletinului oficial...

Închide