De vorba cu Horia Sulea, altfel

horiAm mers in birou la Horia Sulea neanuntat. Furios din cauza neputintei de a-mi ajuta consatenii. Simteam ca rolul meu ca ziarist s-a sfarsit. Prea multe lupte, impotriva Agentiei de Reconversie a Excedentului Locativ, lupta castigata dealtfel dupa 4 ani. Lupte personale, in care am incercat sa schimb in bine viata mea si a celor din jurul meu.

Primarul nu m-a lasat sa astept, ci m-a primit imediat, desi putea sa fie suparat cand am pronuntat cuvantul legitimitate in ultimul articol. De fapt, Horia Sulea era putin trist, nicidecum resemnat. L-am intrebat ce sa le spun florestenilor, dupa sentinta in care Fany si-a castigat dreptul, cel putin temporar, de a opera in Floresti.

Mi-a spus sa inchid usa. Sa stau jos. A mai spus ca e la latitudinea mea sa public ce spune, deoarece, nu costumul sau fotoliul de primar il reprezinta. Si ca era mult mai fericit inainte, cand in urma lui, se vedeau brazdele arate. Ne simteam putin stingheri, apoi eu am izbucnit.

– Horica, de ce ne-au facut asta ?

– Tizule, am fost la Consiliul Judetean. Pe fetele unora se citea satisfactia. M-am stapanit cu greu sa le spun sa-si stearga mierea de la gura. Nu le pasa de voi, pricepi ? Puteau emite din vara hotararea. Stiu ca prost nu esti.

– Bun, dar in intampinare, si un student la drept invoca macar o exceptie, a inadmisibilitatii actiunii !

– Horia draga,  politica nu e la lumina zilei. Cand o sa pricepi asta ?

S-a ridicat si a plecat pe terasa spunandu-mi sa-l urmez. Mi-a aratat Florestiul, iar ochii ii erau umezi. Nu din cauza vantului.

-Aici e sufletul meu, pricepi ? Mi l-au facut tandari. Si-au batut joc de oamenii mei. Dar nu uita, lupta de-abia acum incepe.

Simteam in el o forta salbatica.

Ne-am dat mana, eu plecand ingandurat. Pe de o parte presa, de alta administratia. In realitate, doi oameni care nu prea stiu de frica cand incepe lupta.

Afara ningea. Semn bun. De fapt, cine sunt eu sa-l judec pe Horia Sulea ?

 

Subscribe To Our Newsletter

KIT DE NESUPUNERE CIVILA ! CLUJEANULE, CUNOASTE-TI DREPTURILE ! CITESTE SI DA MAI DEPARTE !

Nesupunerea civilă este refuzul activ de a te supune anumitor legi, norme, şi hotărâri date...

Închide