De Moş Nicolae ne lustruim pantofii în scop caritabil

Shoe_Shine_2013Astăzi, între orele 10.00 – 15.00 pe strada Matei Corvin, de Moș Nicolae, clujenii sunt invitați să își lustruiască pantofii. O activitate veche își regăsește locul în centrul urbei noastre cu ajutorul reprezentanților Asociaţiei Breasla Meşteşugarilor din Transilvania care îi vor întruchipa pe lustragii. Trecătorii vor putea  profita de ocazia de a avea pantofii lustruiţi cu un scop caritabil, putând face donații în beneficiul copiilor de la Grădinița Specială Malteză, centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii grave. Moș Nicolae va ajunge astfel și la acești copii.

“Vă invităm să luați parte la această acțiune și să fiți purtătorii mesajului unei comunități atente, responsabile și solidare față de membri săi aflați într-o stare de vulnerabilitate accentuată. Acţiunea se află la a IV-a ediţie şi tinde să devină emblematică în cadrul Târgului de iarnă organizat de Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania”,  au spus organizatorii.

Grădinița Specială Malteză celebrează 20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere din Cluj-Napoca. Grădinița Specială Malteză este un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 20 de copii cu dizabilități neuromotorii grave. Sunt copii proveniți în majoritatea lor din medii dezavantajate socio-economic și care au nevoie de o atenție specifică în primii ani de creștere.

Cu acțiuni pe două direcții esențiale: educație și recuperare, asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă beneficiarilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, consiliere, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Ponta a primit la Cluj distincţia “Crucea Transilvană”

Aflat la Cluj-Napoca pentru inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă de pe strada...

Închide