De ce Zona Metropolitană Cluj-Napoca nu visează măcar la Regiunea Metropolitană Nürnberg

De ce Zona Metropolitană Cluj-Napoca nu visează măcar la Regiunea Metropolitană Nürnberg

Acest articol nu dorește să stăvilească inițiativa creatoare  a domnului Emil Boc ale cărui eforturi, dacă nu ar fi dezordonate, poate ar avea mai multă aplicabilitate practică. Am vorbi de realizări si nu de studii de fezabilitate, comisii, proiecte, toate reluate din 4 in 4 ani.

“Nu am vorbit cu premierul Cîțu despre sporirea atribuțiilor primarilor de municipii, ci despre un proiect care să reglementeze modul de funcționare a zonei metropolitane. Noi asigurăm transportul public la Gilău, de anul acesta, și la Florești, Baciu, Apahida, Feleacu – suntem printre puținii din țară care avem o asemenea viziune de dezvoltare. Dar ce se întâmplă în Florești ne afectază dramatic, nu avem niciun cuvânt de spus la niciun PUZ, la nici un proiect privind educația sau sănătatea. Avem nevoie de coordonare pentru un plan integrat, ce se poate construi la Cluj să se poată construi și în zona metropolitană. Ce e valabil aici să fie valabil și dincolo. E nevoie de coerență printr-un plan care să aibă forță juridică. Avem nevoie să colaborăm la dezvoltarea urbană, la școli, la mediu, atât pe deșeuri, cât și pe Someș, unde noi avem partea de încasare – noi culegem gunoaiele care vin din amonte”, a spus Boc.

Emil Boc are dreptate. Singura școală construită de la zero după 1989 s-a realizat în Florești. 

 

Să luăm Zona Metropolitană Cluj-Napoca (clujmet.ro). Plecăm de la site, care dovedește că nu este un portal profesional  de prezentare de la început.

Avem un meniu tipic românesc cu varză a la Cluj. Acasa, Noutați, Proiecte, Resurse, Achizitii, Contact. Buuuun.

Nimic despre fapte realizate pentru cetațean și familie. Cariere ? Reduceri de impozit pentru familisti ?

Să luăm acum Regiunea Metropolitană Nürnberg. (metropolregionnuernberg.de)

Din start vedem că avem de a face cu un proiect functional : Avem politici publice orientate pe nivelul de trai si calitatea vieții, cu subnivele care demonstreaza fapte si nu proiecte, studii si comisii. Vorbim apoi de cariere, un subportal de head-hunting exceptional, mergem mai departe cu politicile de urbanism, preturi, un consultant gratuit pentru calitatea vietii in Mittelfranken, politici pentru familie, copii, vârstnici.

Să vedem partenerii :

Ce înseamnă Pașaport de Mittelfranken ? Peste 130 moduri de petrecere a timpului liber. De la o cafea la Cinecita până la o piscina cu  valuri, la Stein.

Nu trebuie decât să vrei…

Prostituția apolitică, între Cluj și Nürnberg 

Dacă în Zona Metropolitană Cluj-Napoca, prostitutia se practica haotic pe Calea Turzii sau de pe un site rusesc, publi24.ro , avand centre de desfacere in apartamente zona Iulius Mall, iată că nemții sunt mai organizați și aici. Adică mai smart.

Pe Ottostrasse, in Nürnberg, situatia e diferita. Fetele stau la caldura si au carte de muncă. Vor avea o pensie decentă.

 

N.R. Zona Metropolitana Cluj-Napoca nu s-a dezvoltat datorita problemelor create de Floresti. Daca Florestiul nu se dezvolta, iar florestenii nu blocau pe centura cartierul  Grigorescu, Clujul ar fi depasit de mult Nürnberg la capitolul calitatea vieții. 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Ivermectina care costă sub 20 euro tratează cu succes SARS-COV-2( FDA)

         Deși sunt în curs de desfășurare mai multe studii clinice pentru...

Închide