De ce „pute” ferma de pui Amareto Floresti (I)

cobarzan

„Eu am fost tot timpul deschis la discuţii, de fiecare dată când am vorbit despre fermă am spus că soluţia este relocarea şi că acest lucru trebuie făcut prin înţelegere cu dumneavoastră. Întotdeauna am spus că e nevoie de colaborare cu proprietarii fermei. Dar dumneavoastră aţi făcut afirmaţia că numai dacă iese primar Horia Şulea vă mutaţi”, a spus Vancea in 2012 pentru Informatia de Floresti.

„Dumneavoastră de ce nu aţi făcut până acum? De ce nu a venit Tişe să mute ferma până acum. Pe mine nu ma interesează campania voastră, nici a lui Şulea. El a zis că are o idee (N.R. să facă un mall pe bani publici din care Coborzan să câştige bani) şi eu cred că merită o şansă”, a spus Coborzan. Cearta a continuat minute în şir, bineînţeles fără nici o finalitate, pentru Informatia de Floresti.

Bun. Horia Sulea este primar. Ce face tovarasul fost militian Cobarzan ? Are vreo notiune despre ce inseamna cuvant de onoare ? 

Doar e fost politician si el.

Vocea Clujului invita pe oricine doreste, sa-si expuna punctul de vedere cetatenesc, legat de mirosul si legalitatea fermei.

Vocea Clujului s-a saturat de mirosul fermei, asa cum s-a saturat pe vremuri de Fany.Rezultatele se cunosc, astazi Fany ocoleste Florestiul, sau poate ce a mai ramas din firma lui Cadar si nu se vinde, vin doar in vizita in Floresti.

Se pare ca avem chiar mai mult din partea DNA decat am cerut la miting.

Hai sa vedem ce facem cu ferma si cine e in spatelele fermei de pui.

Voi continua sa scriu zilnic despre ferma de pui, aratand ca demersurile mele personale, ca jurnalist, s-au blocat  in indiferenta mafiota a unui guvern actualmente ilegitim, care nu face altceva decat sa oblige cetateanul obisnuit, la parasirea tarii, o Romanie aflata in mainile unui grup infractional organizat.

Promit sa nu parasesc Romania, ci sa fac in asa fel incat Amareto sa intre in legalitate !

Ferma de pui din Floreşti, judeţul Cluj, administrată de SC Amareto SRL constituie o intolerabilă sursă de poluare pentru o bună parte din cei peste 35.000 locuitori ai localităţii. În ciuda unor numeroase petiţii, sesizări sau alte acţiuni prin care s-a încercat închiderea sau relocarea fermei, aceasta continuă să funcţioneze. Nimeni nu a încercat însă la modul serios să se adreseze justiţiei pentru rezolvarea acestei probleme. Credem că este momentul ca justiţia să se pronunţe atât asupra legalităţii autorizaţiilor şi avizelor de funcţionare emise în favoarea acestei societăţi comerciale, cât şi asupra modului în care aceasta înţelege să respecte condiţiile impuse prin avizele de funcţionare. Credem de asemenea că este momentul ca justiţia să se pronunţe asupra necesităţii respectării unor drepturi fundamentale ale persoanei, precum dreptul la un mediu sănătos şi dreptul la viaţă privată. Am studiat îndelung avizele emise în favoarea administratorilor fermei, legislaţia aplicabilă, jurisprudenţa CEDO şi a instanţelor internaţionale asupra unor situaţii similare şi credem că am identificat argumentele juridice care pot să susţină o acţiune judiciară formulată împotriva SC Amareto SRL, cu scopul de a obţine din partea acesteia despăgubiri pentru prejudiciile create şi, eventual, anularea avizelor sale de funcţionare” susţineau avocaţii de la Chiriţă şi Asociaţii.

Nemulţumirile legate de mirosul care emană de la ferma de pui şi care afectează mii de familii există de ani de zile. În 2012 primăria a comandat un studiu de impact referitor la efectele mirosului asupra stării de sănătate a populaţiei din zonă. Studiul făcut de UBB a arătat că 58% din cei chestionaţi erau convinţi că sănătatea lor este afectată de această poluare a aerului. Totodată în iunie 2012 aproape 500 de floreşteni au semnat o petiţie în favoarea relocării fermei de pui.

(voi reveni, maine)