De ce nu mai merg la Beraria „culturala” ?

Unora le place sa se auda vorbind. Indiferent ca vin cu idei care se transforma in proiecte, sau bat apa in piua, in speranta ca se vor face remarcati de potentatii zilei. Altii, vorbesc pana la limita plictiselii, atingand in mod repetitiv pana la obsesie variatiunii pe aceeasi tema : Cluj – capitala culturala.  Daca ar fi fost cu intrare, poate ai fi fost tentat sa ceri banii inapoi.

berariaVoi, prieteni dragi, sunteti mandrii sau rusinati ca sunteti clujeni ? O tema prost aleasa din start, intr-un balcanism care devine tot mai tare o forma fara fond. Au fost doar cativa vorbitori care au impus prin simplitate si bun gust : Aurelia Cristea, Sebastian Dancu , Ovidiu Morosanu si Adela Dinu. Restul au vorbit,…bine… ce naiba sa mai zic.

M-am plictisit cumplit, gandindu-ma cu durere la complexul european al romanului. Care, daca e ardelean, cica e mai putin roman. Ca spune ca e din Transilvania si nu din Romania.

Ion Novacescu a inceput un proiect pentru Cluj. Din pacate, lipsesc ancorele spirituale. Disolutia valorii romanesti o simti ca un fior rece pe sira spinarii. Apare frica, cum spunea Sebastian Dancu. Frica in fata formei fara fond, a titlurilor academice care nu aduc nimic comunitatii. Am avut impresia ca exista o dezordine organizata, asemanatoare involutiei societatii romanesti dupa 1989.

Nu am baut bere, dar am luat un colebil. Apoi, la vreo zece minute, am mai luat unul, gandindu-ma cate trebuie sa ia Niki Novacescu, la care tin sincer. M-am urcat in BMW-ul vechi, dar puternic, accelerand puternic, sa scap naibii mai repede de acolo. Apoi, am intrat in casa, am facut un dus si am inceput sa va povestesc ce-am patit. Si mi-am promis sa nu mai intru  in Beraria „culturala” cate zile oi mai avea. Dintr-un motiv simplu : tin la sanatate…

sursa foto : cluj 9-am

Subscribe To Our Newsletter

Ce mai vrea Traian Basescu ?

Se simte un aer de încordare în politică. Săptămâni la rând, USL a staționat confortabil...

Închide