De ce il votez sigur pe Klaus Iohannis, Viorele

klausNu vreau sa conving pe nimeni, pe bune. Cand un ziarist isi pune ca reclama un om politic, fara sa ceara un leu pentru asta, desi nu sta roz financiar, ca orice roman normal, dealtfel, poti sa iti pui legitima intrebare de ce o face.

Chiar, de ce o fac ? Sunt mai spookie ca si Ozzie ? Nu cred. Eventual mai gras si  fara geniu. Sunt tipul ala de idiot care crede in Romania, dupa ce a stat 10 ani in Germania.

Mda…de aici mi se trage…

28 septembrie 1995 Giessen, Germany

Nu ma mai intorc in RO. Isi bat joc de mine, nu gasesc de lucru dupa ce mi-au facut vant din CFR. Tulbure draga, multumesc.

Parcul din Giessen, Unnistadt. Ratuste vesele pe apa lacului. Sincer, suport greu penele. Tigarile sunt scumpe, dar fac rost din baza americana din apropiere.

Incep sa cunosc un sistem care chiar functioneaza. Cu asigurari de sanatate din care nu fura nimeni. De fapt, putina lume e preocupata de furt. Chiar si strainii saraci din Est, prefera integrarea. Adica, un ajutor lunar, timp in care sa-ti gasesti de lucru si sa inveti limba. Da, e posibil asa ceva. Ca cineva sa plateasca, sa investeasca in dezvoltarea ta. Si sa-ti asigure ziua de maine.

Lucrez in Pleinsfeld, la Gore. Nu e usor, dar cu banii se poate trai, fara anxietati. Nu trebuie sa ma chinui sa umplu rezervorul de la masina, Victore. Viorel Ponta.

Deci, poate nejustificat sau justificat, fac o paralela intre modelul german si Iohannis. Am invatat ca seriozitatea este o conditie a succesului, dar si a unui capitalism social, in care cei care efectiv nu pot, sunt ajutati.

Si suntem multi asa, Viorele. Nu ne poti opri sa mergem la vot si sa scapam de tine !

M-am intors in RO, Viorele. Sunt hotarat sa te opresc sa-mi distrugi tara. Mi-am dat seama ca tu chiar nu poti. Nu ca nu vrei. Tu ai facut scoala la Beijing iar eu la Muenchen.