România îi cere demisia lui Raed Arafat. Degeaba, va rămâne tot acolo !

Fundatia pentru SMURD are urmatorul comitet director :

  • Radu TUDOREditorialist, analist pe probleme militare“, Jurnalul Național”, “Antena 3”, este membru in Comitetul director al Fundatiei pentru SMURD. 
  • Emil HUREZEANUAmbasadorul României în Republica Federală Germania, si fost  Europa Liberă, apare si el in listă.
  • Frank HAJDINJAK Director General E.ON România
  • Gral. Lt.(r) Vladimir SECARĂ Vice-președintele Consiliului director, 

asta fără nici o legătură cu titlul articolului. Remarc ca omul se inconjoara de presa adevarata.

Raed Arafat e șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Are rang de secretat de stat. S-a născut în Damasc, Siria, dar a venit în România în anii ’80 și a absolvit aici Facultatea de Medicină. A reușit să pună pe picioare SMURD, un sistem care, în multe ocazii, și-a demonstrat performanțele și utilitatea.

Băsescu era președintele țării, iar Arafat ocupa funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.  Din această funcție, fondatorul SMURD și-a exprimat nemulțumirea legată de unele prevederi din Legea Sănătății. Ce a urmat a fost o dispută publică între fostul președinte și Arafat, în urma căreia oficialul din Sănătate și-a dat demisia.

România a fost de partea lui Raed Arafat și a serviciului SMURD. Au urmat proteste de stradă, care au dus în cele din urmă la demisia Guvernului Boc.

De atunci și până azi, Raed Arafat a fost nelipsit din Guvernele ce au urmat, indiferent de culoarea lor politică.

Grupul civic Reset Iaşi a depus vineri o plângere penală pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, după apariția noilor filmări în cazul Colectiv.

„Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund. Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, au scris , pe Facebook, reprezentanții Grupului civic Reset Iaşi.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
Scroll Up

Lorelei

Nu stiam ce si cum, daca vei veni in timp. Daca visele de iarnă, cu...

Închide