Dancila sa demisioneze azi. Cod rosu de securitate, 3 ore fara comunicatii telefonice in interiorul CSAT

President Klaus Iohannis of Romania at the joint press point with NATO Secretary General Jens Stoltenberg

 

Astazi e ziua de Sf. Gheorghe,ocrotitorul Armatei. Romania, tara membra NATO. Timp de 3 ore, Dancila nu i-a raspuns la telefon Presedintelui Klaus Iohannis. Deoarece se afla la festivalul lalelelor. Stupid, de-a dreptul.

„Incidentul grav de securitate este ca, tehnic vorbind, timp de 3 ore, a fost imposibila o legatura telefonica intre Presedintele unei tari NATO si Prim-Ministrul tarii respective, ambii aflati pe teritoriul national, in conditii de pace. Adica fara scuza posibila a unei interventii militare cibernetice ostile care sa fi dizabilitat sau intrerupt temporar capacitatile de comunicatiile civile si militare (clasice sau prin sisteme protejate). Timp de 3 ore, in conditii de pace, Presedintele CSAT si Comandatul sef al fortelor armate nu a putut comunica cu Prim-Ministrul, care este si vicepresedinte al CSAT.- arata analistul Cristian Unteanu.

„Timp de 3 ore, Ţara a avut un Prim-Ministru la festival. Şi, uite, viaţa a mers mai departe, nu s-a întâmplat nimic, care-i problema? Să ne ferească Dumnezeu să trebuiască să dăm vreodată un răspuns pe un ton serios. Deocamdată, totul e la mişto. Şi festivalul, şi protocoale de securitate, şi ştiinţa guvernării. Şi apoi, nu uitaţi, vine un weekend prelungit de Ziua Internaţională a celor care muncesc. Nu uitaţi să luaţi şi o lalea pe lângă dvs. Poate s-ajute”, mai arata analistul.

Ce protocoale au fost  incalcate :

  • asigurarea in orice moment, 24/24, comunicarea directa intre persoanele din lantul national de comanda si control.
  • timp de 3 ore, doamna Prim-Ministru a iesit fizic din linia de comanda si control
  •  in caz de situatie de urgenta, militara sau civila sau de primire a unui semnal cu codul de urgenta de la NATO sau, bilateral, din partea unei natiuni aliate, Comandantul sef al armatei trebuie, pentru a urma protocolul, sa ia o decizie de activare a uneia sau a mai multor categorii de forte, decizie pe care o comunica sefului executivului.
  • Premierul in caz de situatie de urgenta, militara sau civila sau de primire a unui semnal cu codul de urgenta de la NATO sau, bilateral, din partea unei natiuni aliate, citeste mai departe aici

 

CFR Cluj, furata pe fata in play-off

  Ce se intampla in Romania, se intampla si in fotbal. Clujul nu are voie...

Închide