Dan Tarcea, despre viitorul metroului in Zona Metropolitana Cluj-Napoca

Conceptul de dezvoltare economica durabila si viziune de perspectiva il intalnesti clar la Dan Tarcea. Viziunea sa de dezvoltare nu se refera strict la municipiul Cluj-Napoca, ci intr-un context mai larg la Zona Metropolitana Cluj-Napoca.

„Sunt foarte multe oraşe din Europa în care locuiesc 400.000-500.000 de persoane şi au metrou. Astăzi la Cluj, conform ultimului recensământ, care este destul de vechi (octombrie 2011, n. red.), locuiesc oficial 320.000 de persoane. La acestea se adaugă studenţii – 50.000/60.000, alte persoane care nu au domiciliu din acte pe Cluj dar locuiesc aici, plus turiştii care depăşesc populaţia Clujului într-un an de zile.

Nu în ultimul rând, ne gândim şi la zonele metropolitane: Floreşti 35.000 – 40.000 locuitori, Baciu, Feleacu; toţi vin în oraş şi aglomerează. Cu uşurinţă depăşim 500.000 de locuitori, iar după datele pe care le avem astăzi şi după dinamica oraşului, în 10-20 de ani putem ajunge la 1 milion de locuitori”, a spus Dan Tarcea, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

 

„Noi nu am spus că facem metrou mâine. Îl vom face în următorii 10-15-20 de ani, în funcţie de dezvoltarea oraşului. Dar noi trebuie să facem astăzi aceste studii de prefezabilitate şi să pregătim oraşul peste 10 ani.
Dacă începem proiectul peste un deceniu, nu mai facem nimic. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu centura metropolitană, care este blocată de o bucată de vreme la Bucureşti, şi pentru care depunem efoturi substanţiale ca să o realizăm”.
Citeste mai multe pe Ziua de Cluj
Primaria Floresti a actionat in judecata APM Cluj si ferma de pui pentru anulare autorizatie- RECTIFICARE-

Se pare ca  gresesc si eu. Nu pot da vina pe nimeni, nu am vazut...

Închide