Dan Șova – Ministrul Marilor Corporații

Înainte să pună mâna pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui Victor Ponta o evaluare echilibrată a proiectului minier de la Roșia Montană, dincolo de activităţile de lobby şi interese politice de gaşcă. Alegerile au trecut și viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel și planurile referitoare la Roșia Montană, de care se ocupă cu o abilitate meschină mai tânărul politician, prieten al premierului, Dan Șova. Avansarea de la deszăpeziri la gestionarea marilor proiecte s-a făcut pe nesimțite, cum nesimțită este și atitudinea ministrului Șova față de interesul public.

Imediat după instalare, Dan Șova a început să adulmece Roșia Montană și să înceapă „(re)negocierea” cu Roșia Montană Gold Corporation. Obediența față de marile corporații a ministrului delegat a venit de la sine căci vechea școală de partid i-a arătat în detaliu cum oportunismul dă roade de aur. Îmbelciugarea duce la îmbelșugare astfel încât lobby-ul făcut (fie de Băsescu, fie de Ponta) a devenit legitim. În fața cui? Nu știm. Însă se vede de la depărtare mizeria, sau mai bine zis troaca, în care toți politicienii ultimilor ani se scaldă cu vădită plăcere.

În cazul domnului Șova, ascultarea vine și de acasă. Mama sa adoptivă – Ana Diculescu-Şova lucrează pentru Roșia Montană Gold Corporation. A acordat asistență juridică companiei miniere în toate litigiile derulate ceea ce dovedește incompatibilitatea deosebit de gravă, care în orice alt stat european s-ar solda cu DEMISIA IMEDIATĂ. Departe însă de a se abține de la afaceri cu clientul mamei sale, ministrul cu interese dar fără minister a reușit să treacă o hotărâre de guvern favorabilă respectivului client. Astfel, cu o zi înainte de vacanță și cu o viteză record a trecut prin guvern reorganizarea Minvest, mai micul partener român al canadienilor ce vor să extragă aur cu cianuri.

MindBomb atrage atenția opiniei publice asupra faptului că rolul pe care Dan Șova îl joacă în beneficiul mineritului cu cianuri abia a început. Discipolul vechii generații slujește cu loialitate: înființează noi companii miniere, modifică legislație, ignoră părerea specialiștilor și dreptul publicului de a lua parte la decizii atât de importante. Toate acestea denotă o agendă de lucru străină intereselor poporului român, aservită marilor corporații.

Bunăstarea nu se poate clădi prin distrugere și nefericirea oamenilor din Roșia Montană.

Dacă acest copil teribil al Marilor Proiecte nu înțelege că se joacă cu focul, atunci trebuie să se știe că DAN Ș-O VA LUA de la noi, toți cei sătui de ei și de afacerile lor!

 

Proiectul MindBomb a fost inițiat în 2002 de către un grup de artiști, arhitecți, jurnaliști și scriitori ca o acțiune de pionierat în folosirea artei ca mijloc de protest. Aceasta a marcat introducerea afișului socio-politic cu adevărat independent în cultura românească cu scopul de sparge și demonta discursul dominant al politicii, mass-media și industriei publicitare.

 Scopul principal al acestor acțiuni este revendicarea și transformarea spațiului public într-un spațiu liber al dialogului și al dezbaterii celor mai stringente probleme ale societății contemporane românești, prin utilizarea artei ca mijloc de schimbare socială.  

 

Subscribe To Our Newsletter

UNIMIR acordă burse în valoare de 5000 Euro pentru anul școlar 2013-2014

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2013-2014. Bursele UNIMIR...

Închide