19/06/2021

DAESH sau ISIS? Cu siguranta DAESH!

article-2722878-2077B9D800000578-335_634x459

Dupa atacurile de la Paris si, mai ales, dupa declaratiile presedintelui Hollande s-a starnit o puternica discutie in spatiul vestic despre numele ce ar trebui folosit pentro organizatia terorista responsabila de aceste atacuri si de multe alte atrocitati.

Deci, DAESH sau ISIS? Cum e corect?
Corect ar fi sa nu existe si sa nu avem ce numi dar, din pacate, ei exista, speram ca nu pentru mult timp, si, din cauza atrocitatilor pe care le comit, trebuie sa ne referim la ei cumva.

Noi optam pentru DAESH din urmatoarele motive:
– Acronimul ISIS/ISIL insemna Islamic State of Iraq and Syria/Levant, adica statul islamic din Irak si Siria/Levant ceea ce implica recunoasterea faptului ca acesti descreierati sunt un stat legitim
– Deasemenea ISIS ar insemna recunoasterea pretentiilor lor ca propaganda gruparii este legitima ca islamica; fapt puternic contestat de celelalte state arabe care sustin ca propaganda DAESH nu are nicio legatura cu realitatea islamului.
– Pe de alta parte, DAESH este acronimul din limba araba Dawlat al-Islamiyah f’al-Iraq w Belaad al-Sham si. cum oganizatia este „vorbitoare” de araba e mult mai normal sa folosim terminologia araba.
– Mai mult DAESH e un termen care-i enerveaza la culme pe teroristi. Ceea ce, personal, imi face o placere deosebita.
– DAESH este denumirea folosit curent de inamicii de origine araba ai gruparii teroriste pentru ca suna similar cu DAES care in araba insemna „cel ce calca totul in picioare” dar mai inseamna si „grup de bigoti care-si impun vointa asupra altora”, ceea ce nu este doar adevarat dar este si insultator pentru gruparea terorista; ceea ce noue nu ne poate face decat placere.
– DAESH face deasemenea legatura intre jihadistii extremisti si perioada istoria dominata de Dahes wal Ghabra, o perioada a istoriei arabe dominata de haos si razboiae frecvente intre triburile arabe.

In concluzie DAESH are conotatii negative considerabile motive pentru care noi vom folosi de acum inainte cu precadere DAESH si nu ISIS/ISIL/IS

Dumnezeule drag, de cine suntem condusi ?

De aproape 20 de ani învăţământul – şi nu numai el – este într-o continuă...

Închide