Dacian Ciolos s-a saturat de „serviciile” lui Patriciu Achimas

a

Încă un bebeluș internat la spitalul „Marie Curie” a murit, marți după-amiază. Este al treilea copil cu sindrom hemolitic-uremic internat la Spitalul „Marie Curie” care a a decedat.

Ministrul Achimas a afirmat că românii primesc servicii mai bune decât ar merita şi că dacă doresc servicii ca afară, să mucească mai mult.

Nemulţumirile oamenilor sunt şi mai mari în condiţiile în care ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş, a fost managerul institutului oncologic din Cluj Napoca şi se presupune ca acesta cunoaşte foarte bine problemele pacienţilor români care mor cu zile.

Nu este singura declaratie uimitoare facuta de actualul ministru al sanatatii. Intr un interviu pentru ziare.com, Ahimaş a declarat că romanii ar trebui sa munceasca mai mult daca îşi doresc servicii ca in alte ţări dezvoltate.

Tatal domnului ministru se pare ca este profesor la Medicala 4, fosta clinica a CFR.

Spitalul nu a mai fost renovat de zeci de ani şi că stă să se dărâme. Saloane vechi, WC-uri nerenovate, miros de scaun amestecat cu dezinfectant. In 2016, in sectia de interne poti remarca totusi un medic adevarat, dr. Calin Vlad. Incearca, fara succes, sa suplineasca printr-o tinuta etica si medicala, lipsa medicamentelor, a spatiilor de tratament. Tot in Clinica Medicala IV lucreaza Prof. Dr. Andrei Achimas, tatal ministrului sanatatii.

20160217_140502[1]

“Protestăm pentru renovarea spitalului nostru şi pentru ca să primim aparatură de calitate şi nouă. Cerem să fim preluaţi fie de Consiliu Judeţean, fie de Consiliul Local, sau să fim trecuţi înapoi la Ministerul Transporturilor şi ei să investească în noi. Altfel nu mai obţinem legal autorizaţie de funcţionare. Din ianuarie primim bani mai puţini de la Ministerul Sănătăţii. Pacienţii sunt trataţi în condiţii bune pentru că avem doctori buni. Ei pentru asta vin şi nu pentru condiţii hoteliere. Sperăm să nu ne închidem la finalul acestui an dacă nu mai primim autorizaţie de funcţionare”, a povestit Elena Corşatea, medic primar în medicina internă, serviciu pe care îl prestează de 13 ani, cu 2 ani in urma.

“Răsplata” după 27 de ani de muncă

Veronica, o femeie de 59 de ani, munceşte în folosul spitalului pe post de infirmieră de mai bine de 27 de ani. După atâţia ani de muncă încasează lunar un salar mic, salar cu care are de întreţinut apartamentul şi un soţ bolnav. Ea spune că îi este aproape imposibil să trăiască cu această sumă de bani.

“De 27 de ani lucrez la acest spital, iar atunci au fost condiţii foarte bune. Acum am salariu de mizerie, 660 lei. Cu condiţiile şi cu preţurile de azi eu nu pot să trăiesc. Sunt o singură salariată în casă, am un soţ bolnav, iar acum nu-mi ajung banii să plătesc cheltuielile. Mă doare sufletul când vine nepoata la mine şi nu am ce să-i ofer. Mă simt pur şi simplu umilită în faţă copiilor mei”, povesteşte revoltată infirmiera Veronica Petruţ.

Cu regret, dar s-au schimbat foarte putine. Spitalul CFR sau medicala 4 se prabuseste, sub privirile neputincioase ale autoritatilor, complet depasite.

De la ministru pana la DSP, nimeni, dar nimeni nu ar trebui sa ramana pe functie. Iar legat de dr. Calin Vlad, cu o floare nu se face primavara.

Sursa : monitorul de cluj