Dacian Ciolos implineste azi 48 de ani.

Astazi este ziua de nastere a fostului premier Dacian Ciolos, zi in care implineste frumoasa varsta de 48 de ani.

Dacian Ciolos s-a nascut in data de 27 iulie 1969 in orasul Zalau, iar o parte importanta a copilariei si-a petrecut-o in satul bunicilor din partea mamei, Pericei.

A urmat studiile liceale la Liceul agroindustrial din Simleul Silvaniei, a urmat cursurile Facultății de Horticultură din Cluj, unde a obtinut diploma de inginer horticultor. A facut apoi mai multe studii in Franta, unde a cunoscut-o pe sotia sa, Valerie.

Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare și rurale la Institutul Național de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École nationale supérieure agronomique de Montpellier (ENSAM).

În perioada studenției a fost reprezentant al studenților în senatul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și în consiliul de administrație al Facultății de Horticultură din Cluj (1990-1995), coordonator al programului de stagii pentru studenții USAMV Cluj în ferme agricole din Franța (1992-1995) și inițiator și membru fondator al asociației profesionale AGROECOLOGIA (1995). În anul 2000 a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize și propuneri privind politica agricolă comună a Uniunii Europene, conform Wikipedia.

In anul 2005 a inceput activitatea la Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale unde a avut functia de consilier, iar mai apoi ministru in Guvernul Tariceanu.

A fost comisar european pe Agricultura si Dezvoltare Durabila in cadrul Comisiei lui Jose Manuel Barroso, iar apoi a ocupat funcția de consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Junker, până la preluarea funcției de prim-ministru al Romaniei,  în noiembrie 2015.

In 10 noiembrie 2015 a fost desemnat de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru functia de prim-ministru al Romaniei, functie pe care a ocupat-o pana in ianuarie 2016.

 

A fost si candidatul Partidului National Liberal si al Uniunii Salvati Romania pentru functia de premier, impreuna cu platorma sa, Romania 100.

Fostul premier conduce acum un ONG cu numele de Platforma Romania 100, care are ca scop, spune acesta, de „a transforma mediul politic și guvernamental românesc și de a atinge adevăratul potențial de dezvoltare a României”.

 

 

 

 

Vocea Clujului ii ureaza domnului Dacian Ciolos un sincer”La multi ani!” si succes in activitatea sa!

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Guvernarea PSD sacrifica din nou investitiile

Investitiile statului roman s-au prabusit: au scazut aproape la jumatate fata de aceeasi perioada a...

Închide