Cutremurator : Iosif Bocan acuza Mafia transpartinica a Retrocedarilor de la Cluj !

vuscan

Pe adresa redactiei am primit o adresa din partea unor persoane, surse ale urmatoarelor informatii :

Băişoara stă pe un butoi de pulbere, după ce oamenii au ieşit în stradă, revoltaţi de modul în care le sunt folosite terenurile şi pădurile. Au fost întâmpinaţi de agenţi de securitate, poliţişti şi jandarmi, in 2013.

Dar ce-am făcut, Doamne Sfinte, de-ai atâta poliţie şi pază aici? Că doar n-am furat nimic, n-am omorât pe nimeni. Îs pământuirile noastre. De ce să nu intrăm? Avem 12 hectare în composesorat şi n-avem nici un folos de pe urma lor. Nu ştim ce să mai facem cu bolunda asta de femeie?”, se revoltă o localnică. Maria Cirebea se pretinde a fi secretarul composesoratui, deşi, există acte care atestă că ea şi-a dat demisia din funcţie, ba chiar mai mult, există şi un raport al comisiei de verificare din cadrul Prefecturii, care arată că Cirebea nu a putut dovedi cu acte că deţine funcţia de secretar. Totuşi, continuă să semnează acte, să execute plăţi, să încheie contracte de închiriere a terenurilor pe care le deţine composesoratul – totul la mica înţelegere cu primarul din Băişoara, Minodora Luca, fără vreun acord sau consimţământ din partea composesorilor.

Oamenii sunt şi mai îngrijoraţi pentru că Cirebea şi pirmarul Minodora Luca au încheiat un acord de asociere, introducând Composesoratul Muntele Băişorii într-o altă structură: Asociaţia Proprietarilor Silva Iara Băişoara. „Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să fim parte din acestă Asociaţie. Primariţa din Băişoara şi primarul din Iara au băgat tot ce deţine composesoratul în această nouă asociaţie fără să ne spună ce se va întâmpla cu terenurile noastre. Există informaţii că vor să semneze contracte de exploatare cu cei de la Gold Corporation, dar şi cu alte companii de exploatare a lemnului. Pe composesori nu i-a întrebat nimeni nimic”, s-a plâns o altă localnică, sub protecţia anonimatului.

Secretomania din jurul acestei şedinţe ascunde, pe lângă seria de nelegalităţi raportate şi de comisia de evaluare a Prefecturii, o mulţime de interese ale unor oameni influenţi. În primul rând, conducerea composesoratului a închiriat zeci de mii de metri pătraţi unor potentaţi ai Clujului care beneficiază de acelaşi statut cu moştenitorii. „Sunt o groază de ofiţeri din poliţie, avocaţi, procurori, oameni de afaceri şi politcieni care au primit teren în chirie, la acelaşi preţ de care beneficiază composesorii, chiar dacă statutul Asociaţiei interzice lucrul acesta”, arată unul dintre localnici. Din raportul comisiei prefecturale reiese că aceşti chiriaşi figurează că plătesc o sumă minimală de sub un euro pe metru pătrat/pe an. De la soţia şefului de post din Băişoara, Adrian Belea, la primarul din Iara Popa Ioan Dorin, la şeful Jandameriei Cluj, Aurel Litan, la soţia prefectului, Gheorghe Vuşcan, de la mulţi alţi interpuşi, până la multe alte companii şi societăţi unele mai cunsocute decât altele, precum LB Meteor, Kappa Earth Energy, HVM Ecologic, Drisco SRL, Auto Escom SRL, toată lumea a primit din rezervele composesoratului Muntele Băişorii.

Fraude si ilegalitati de milioane de euro o au in centru pe Minodora Luca, Primar al comunei Baisoara. Dupa anchetarea si arestarea de catre DNA a lui Ioan Bene, proprietar al firmei Ben & Ben si Horia Uioreanu-fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj, in judetul Cluj a inceput procesul de curatenie a mafiilor politico/administrative. E timpul ca si D-na Minodora Luca si intreaga retea mafiota care o sustine, de la Ioan Rus, Emil Boc, Vasile Blaga, Tise, Pacuraru etc si pana la mafia Gabriel Resources/Rosia Montana (a se vedea link-ul atasat) sa intre in linie dreapta spre finalizarea tuturor dosarelor aflate la DNA iar FBI sa finalizeze investigatiile privind spalarea de bani in Statele Unite!

Click aici

Revin cu date noi despre fenomenele de coruptie din judetul Cluj via Baisoara in speranta ca cineva va avea curajul sa determine organele statului sa faca investigatii corecte pentru a scoate la lumina ca cei peste 400 de oameni [familii] carora li s-au furat pamanturile si padurile isi cauta dreptatea la politie,procuratuta,curte de conturi si instante de judecata insa se izbesc si s-au izbit de zidul puternic al coruptiei,un zid de netrecut in actualele conditii cu toate ca la nivelul politicului si a organelor abilitate se spune in permanenta ca se va face dreptate.

 

1.-In anul 2008 o comisie din corpul de control al primului ministru au facut o investigatie in urma unor sesizari penale, in legatura cu un proiect SAPARD la primaria Baisoara si au constatat ca cele aratate in sesizare sunt reale iar mai tarziu ancheta este facuta si de o comisie de la crima organizata si DNA dar lucrurile sunt stopate si ingropate  cu toate ca furtul la acest proiest este de peste 2 milioane de euro, lucru confirmat si de DNA Cluj care prin adresa Nr.13/08/ianuarie/2009 recunoaste ca se cerceteaza aspecte cu caracter penal legate de primirea de mita de catre primarul Luca Minodora, pana acum nu s-a facut nimic si totul se va inmormanta deoarece este implicata firma administrata si coordonata de fostul ministru Ioan Rus si actionar firmele lui Ion Tiriac.

 

2.-In recompensa firma care a castigat si executat proiectul SAPARD [canalizare in statiunea Muntele Baisori] a inceput exploatarea in cariera a unor zacaminte de ANDEZIT care este contractat si exploatat prin firma implicata Ben-Ben-srl,exploatare care se face fara proiect de exploatare,fara aviz de mediu,fara studiu de impact legat de lucru cu explozivi si in conditiile in care terenul care face obiectul exploatarii este proprietatea unui composesorat a carui presedinte este un functionar al primariei Baisoara care se afla in incompatibilitate de functii.Firma transporta piatra exploatata si concasata iar banii nu-i ia comosesoratul ci sunt depusi direct in contul personal ca persoana fizica a primarului Luca Minodora.

3.-Prin adresa Nr.15D/9709/2008 a Guvernului Romaniei se spune ca sesizarile oamenilor privind exploatarea ilegala a peste 800 ha.padure a fost transmisa la Regia Nationala a Padurilor Romsilva si Inspectoratului de Politie a Judetului Cluj dar nu s-a investigat nimic deoarece o sa vedeti mai departe cum toate aceste persoane care au detinut si detin funftii de detzie importante la institutiile din judet au interes sa nu se afle nimic,acestia avand impicatie directa in actele de coruptie prezentate si care se vor prezenta in continuare.

In anul 2005 la insistentele aproape de disperare a oamenilor s-a facut un control legat de furtul de padure la Muntele Baisori si s-au constatat furturi de peste 5 miliarde de lei vechi si procesul verbal a fost investigat de politie si parchetul de pe langa Judecatoria Turda si cu toate ca nici pana azi nu s-a recuperat paguba politia si parchetul au dat solutii de neimaginat intr-o lume reala si corecta.Din partea politiei dosarul a fost investigat de subcomisarul Nilian Nadasan si de la parchet de procurorul Deac Ioan care au dijuns dosarul intrei si numai prima parte a fost trimisa in instanta si pedepsit un padurar fara sa se recupereze paguba si fara sa fie trimisa in instanta Luca Minodora care este principalul vinovat.Unul din cele trei dosare este si acum tinut in sertare din 2005 din ordinul Inspectorului Sef al Inspectoratului de Politie Cluj dl.Pacuraru Ion care a mai dat ordine si in musamalizarea altor dosare legate de Baisoara.Mie personal subcomisarul Nilian Nadasa mi-a spus ca primeste ordine legate de dosar si de solutia care trebuie data de la de al Pacuraru Ion si de la Pacuraru Iuliu,fost consilier al ministrului Vasile Blaga.

Asfel dosarul 939/p/2007 rezultat din disjungerea dosarului 2146/p/2005 cu o paguba de 5 miliarde de euro lei vechi sta in sertarele d-lui Pacuraru Ioan Ispectorul sef al Judetului Cluj.

4.-Adresa Nr.120825/S.R.P. din 09.03.2009  primita de la Ministerul Administratiei si Internelor se recunoaste ca s-au primit sesizarile facute ,legate de coruptia din Baisoara-Cluj si este trimisa la Inspectoratul de Politie Cluj unde zace si acum in Sertarele d-li inspector sef.

5.-Adresa Nr.10502/11.02.2009 de la Ministerul Justitiei din Romania se spune ca s-au trimis sesizarile la organele de cercetare penala de la Cluj si pana acum s-au solutionat multe din aspecte pe care dansi le-au vrut solutionate dar cele cu vinovatie directa si grava sunt blocate si tinute in sertate la politie si parchet.

6.-Adresa Nr.163R/03.03.2009 de la Prefectura Judetului Cluj se da raspuns la problemele sesizate dar numai la cele nerelevante iar despre cele garave cum ar fi furtul de peste 2000 ha. paduri si vanzarea  nelegala a peste 300 ha.teren cu o valoare de piata de 150 milioane de euro nu spune nimic.

7.-Adresa Nr.1208223/S.P.R./25.02.2009  de la Directia Generala Anticoruptie a Ministerului Administratiei si Internelor din Romania este trimisa spre solutionare la organele abilitate di judet care nu mai raspund la adresa si nici nu deblocheaza dosarele pentru a fi trimise in instanta.

8.-Adresa Nr.2866/2009 de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este trimisa la organele abilitate din Judetul Cluj dar pana acum nu s-a facut nimic pentru a trimite dosarele blocate in instanta.

9.-Adresa Nr.1208108/S.R.P./05.02.2009 este trimisa la Inspectoratul de Politie a Judetului Cluj iar dl.Pacuraru Ion nu vrea sa dispuna deblocarea dosarului 939/p/2007 si sa-l trimita in instanta.

Oameni din comuna Baisoara au cerut organelor abilitate din Romania sa investigheze in ce conditii Luca Minodora a trasfera in SUA mai multe milioane de dolari cu care a cumparat 5 case pe numele celor doua fice care sunt acolo dar nu a vrut nimeni sa ceara asemenea investigatii iar acum construeste  intr-o zona rezidentiala a orasului Cluj-Napoca o casa ce va avea o valoare de peste 2 milioane de dolari, bani reintorsi di SUA inapoi.

 

Rog inca o data ca oarganele la care transmit acest email sa aiba rabdare sa citeasca cu atentie aceste documente si sa se dispuna o investigatie chiar daca nu o sa convina unor persoane ca: Vasile Blaga, Ion Tiriac, Ioan Rus, Iuliu Pacurar, Generalul Ardeleanu, Pacuraru Ion, fosti si actuali prefecti,fosti si actuali presedinti de consilii judetene, presedinti de la curtea de conturi, politisti si magistrati si o sa se vada ca oameni carora li s-au furat padurile si terenurile au dreptate.

 

In statiunea Muntele Baisori sunt construite peste 800 cabane si hoteluri din care peste jumatate sunt ale persoanelor implicate in aceste acte de coruptie si de aceia s-au blocat si se blocheaza toate anchetele si dosarele.

 

In urma cu cinci ani am discutat cu un senator din judet caruia i-am povestit aceste acte de coruptie iar el m-a rugat sa trimit o scrisoare la Comisia de Abuzuri a Senatului Romaniei dar niciodata nu am primit un raspuns lega de actele grave de coruptie sesizate de aceia revin acum si transmit la peste 50% din senatori si deputati acest email precum si la toata presa la care gasesc adresa de email precum si la toate institutiile statului precum si la toate ambasadele straine acreditate in romania si la institutiile UE in acest caz fiind posibil ca cineva sa porneasca si in acest colt de lume sa faca dreptate.

 

Va multumesc !

Cu stima,

Iosif Bocan

Fiindca nu a gasit dreptate, omul se pare ca a accesat si alte organe abilitate :

Federal Bureau of Investigation. Visit us on the web at http://www.fbi.gov.

Federal Bureau of Investigation · 935 Pennsylvania Ave NW · Washington DC 20535