Curtea de Apel Bucuresti vorbeste prea in „engleza” pentru ministrul educatiei

Oros_Nechita_Adrian

Asociația Cercetătorilor Ad Astra i-a cerut public, în primă fază, Ministerului Educației să revoce Ordinul prin care a relaxat condițiile pe care un profesor trebuie să le îndeplinească pentru a putea coordona studenți la doctorat, iar pe 30 martie a depus plângere prealabilă la Minister, în care a explicat ce prevederi legale încalcă ordinul.

Deputatul Adrian Oros puncteaza :

În aceste zile, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea ordinului ministrului Educatiei nr. 3121/2015 privind obţinerea atestatului de abilitare. Este vorba despre actul normativ care stabileşte cum se obţine certificatul de conducător de doctorat şi care elimină conflictul de interese, dar si obligaţia ca teza de abilitare să fie susţinută în limba engleză.Ministrul Sorin Cîmpeanu ne spune cu nonşalanţă că Ministerul nu a considerat că este suficient de important să se prezinte in instanţă pentru a aduce argumentele ministerului care au dus la emiterea acestui ordin.Desigur că singurele motive care au impus emiterea acestui ordin care încalcă flagrant atât prevederile Legii nr 1/2011 a educaţiei naţionale, cât şi cele ale Legii nr 52/2003 nu sunt altele decât cele legate de relaxarea condiţiilor de obţinere a coordonării de doctorate. Intenţia vădită era aceea de a facilita acest lucru şi altor clienţi care nu îndeplineau exigenţele cerute pentru obţinerea acestui atestat.De aceea, mă văd nevoit sa îl intreb pe domnul ministru, următoarele:-Ce va face cu cei 103 conducători de doctorat şi cei 64 de profesori care au aplicat pentru obţinerea atestatului de abilitare, şi care sunt convins că multi dintre aceştia ar fi îndeplinit oricum criteriile de abilitare fără relaxarea adusă de acest ordin ilegal? Cum va proceda cu doctoranzii care s-au înscris pe locurile repartizate acestor conducători de doctorat?Să înţeleg că domnul ministru are o variantă de rezervă , o strategie , cum ar fi cea pe care a pregătit-o fostul său secretar de stat Vasile Şalaru prin care să le ofere locuri la “pension”?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că instituția va face recurs la decizia luată de CAB și că în prezent nu sunt afectate de hotărârea instanței cele 103 persoane care au devenit conducători de doctorate.

Subscribe To Our Newsletter

1 Noiembrie : Haos la Cluj versus civilizatie la Floresti

Autoritatile clujene au aflat se pare ca cinstirea mortilor a venit si anul acesta, ce-i...

Închide