27/10/2020

Cum e să strigi M.U.I.E. PSD și să te treacă pe vitamine PNL-ul

Nașpa. Pensii mărite din părți.  La Iasi, o doamna arata cate pensii ar plati cu banii cu  care a iesit la pensie un procuror. 28.000 de lei, adica 40 de pensii minime normale.  Ziar de Iasi a inregistrat discutia.

„Majorarea alocațiilor generează o cheltuială sumplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei. Adăugați încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și vedem ce impact bugetar este”, a spus Orban. El a adăugat că „Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există”.

Premierul Ludovic Orban a stat de vorbă cu câţiva ieşeni și în acest context, o femeie i-a reproşat premierului că magistraţii au pensii prea mari. La finalul discuţiei, Ludovic Orban a subliniat faptul că PNL nu are majoritate în Parlament.

”Domnul Lazăr (n.r. – procurorul Augustin Lazăr) care a ieşit la pensie are 280 de milioane vechi. Cu pensia lui, în momentul de faţă dumneavoastră plătiţi 40 de pensii minime, domnule. Vă daţi seama?”, i-a spus femeia premierului Orban.

 

Suedezul cu masina buclucasa ce ar face acum ?

Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice, numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, în creştere cu 1,9% (plus 175 de persoane) faţă de perioada similară din 2018.

Un număr de 3.878 de persoane, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, au beneficiat 840 de persoane, pensia medie fiind vde 5.538 lei, din care 3.076 lei suportaţi de la bugetul de stat.

Am 800 de lei pensie. Ca jurnalist de investigatii, dupa 18 ani de contributie la sistemul de Stat. Na, m-am imbolnavit. Ghinion, nu ? 800 de lei, mortii…traiti voi cu astia ?

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Floreștiul nu se alipește Clujului, tovarăși !

Floreștiul nu se alipește Clujului, tovarăși ! Despre dosare penale, imobiliare, alipirea Florestiului la Cluj-Napoca

Închide