Cu PSD la guvernare Romania redevine martoaga Europei. Tudose recunoaste ca sunt prosti

In 8 luni de guvernare, PSD a reusit sa ingroape economia, Trebuie sa recunoastem ca aceasta performanta este de-a dreptul inegalabila. Tudose se poate lauda cu prostia, incompetenta si coruptia guvernarii PSD.

S-o luam pe rand. Tudose minte fara rusine cand se lauda ca Romania are cea mai mare crestere din UE. Romania A AVUT cea mai mare crestere din UE in primul trimestru l anului 2017, cand economia inca traia din efectele muncii guvernului tehnocrat.

La 6 luni insa, cand incep sa se vada efectele actualei guvernari, Romania a fost deja depasita de Suedia si Cehia. Acestea sunt efectele toxice ale PSD-ului asupra economiei .

Cu visteria deja goala, ministrul finantelor da telefoane disperate pe la firmele de stat ca sa le roage sa-si plateasca datoriile la stat ca sa mai adune si el cateva sute de milioane. Situatia este explicata pe Facebook de fostul sef ANAF – Stefan Diaconu:  „Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sună personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei şi apoi iese public să vă liniştească că sunt bani. Nu sunt!
Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajaţilor Ministerului Apărării finalizat cu execuţia ţapului ispăşitor Ţuţuianu, tandemul Tudose-Mişa dă asigurări poporenilor că situaţia bugetului public stă pe roze. O minciună sfruntată, ca multe altele!
Există o presiune fantastică asupra deficitului bugetar generată de inconştienta creştere a cheltuielilor cu salariile şi pensiile precum şi nerealizării veniturilor programate. Cu situaţia de la Ministerul Apărării se confruntă şi alte ministere/agenţii.
Din dorinţa de a da o aparenţă pozitivă rectificării vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni rămase până la sfârşitul anului.
Pentru informarea corectă a dvs. aflaţi că, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru „a face rost” de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice rămase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se „confiscaseră” deja rezevele.
După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice li se fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica…
De ce fac toate acestea? 
Simplu: ca să salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Vâlcov.”

Exasperati de atata incompetenta si coruptie, cei de la Banca Mondiala au pus piciorul in prag si urmeaza sa preia direct managemenul proiectului autostrazii Bucuresti Brasov chiar daca investitia este din bani romanesti. Motivul e simplu: fara bucata asta pe care Romania s-a angajat sa o finanteze din surse proprii cand a luat bani de la Banca Mondiala pentru alte tronsoane, nu se poate realiza cresterea economica reala anticipata in calcule pentru rambursarea imprumuturilor. Tudose minte din nou cu tupeu cand spune ca el a solicitat ajutorul. Chiar si asa. faptul este semnificativ pentru ca insusi premierul recunoaste incompetenta crasa a guvernului pe care se preface ca-l conduce.

FMI avertizeaza si ei asupra potentialului mare de derapaj al economiei. Tudose iar minte cand spune ca el a invitat FMI ca sa „le atraga atentia”. Adevarul este exact invers, FMI trage de urechi guvernul, si are motive sa o faca: „România a crescut bine, dar cheia este ca aceasta să fie sustenabilă. În proiecțiile noastre vedem creșterea de 3,5%, pe termen mediu. Cheia pentru a crește mai repede și a converge cu standardele de viață din UE sunt reformele structurale și investițiile”, a arătat reprezentantul FMI care a spus si ca eforturile anti-coruptie TREBUIE sa continue.

Manipularea pietei de energie a ministrului Toma Petcu reprezinta o alta dovada ca economia Romaniei este pe butuci. „Declarațiile ministrului Energiei, Toma Petcu, privind funcționarea pieței reprezintă manipulare, iar politizarea ANRE va atrage cu siguranță o procedură de infringement asupra României din partea Comisiei Europene”, a declarat Florin Tobescu, șef serviciu în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), în cadrul conferinței „Energia în priză”

Incercarea disperata si repetata de nationalizare a pilonului 2 de pensii, in ciuda avertismentelor repetate, reprezinta, deasemenea, un simptom extrem de ingrijorator. Mai nou, fiindca nu poate face nationalizare „pe fata, Tudose incearca disperat discreditarea sistemului.

Una peste alta, din orice directie ai privi lucrurile, nu se poate ignora faptul ca economia Romaniei o ia la vale din ce in ce mai repede.

 

 

Vin zile grele pentru Trolii lui Putin de pe Facebook

Facebook anunta ca in Romania au fost listate mai mult de 70 de site-uri de stiri...

Închide