Cu mâţa-n sac. Ponta si Basescu au mintit din nou

Iar a mintit Basescu!!! Iar a mintit Ponta!!!  Vaaaiii ce surprizaaaa!!!! Amandoi au pretins ca nu aveau habar de situatia din spitale atacand furibund actuala guvernare considerand-o responsabila pentru dezastrul din sistemul de sanatate.

Nu demult, de fapt in urma cu doar cateva zile, la Realitatea TV, Basescu dadea, ca mai mereu, lectii de „profesionalism prezidential” aratand cu degetul carte SRI si presedintie in problema dezinfectantiolor, acuzand, in fapt, SRI ca nu a informat autoritatile. implicit pe el insusi, pe cand pierdea  el vremea degeaba pe la Cotroceni.

„Eu nu aş vrea să extind prea mult subiectul Sănătăţii, dar îmi fac doar datoria să spun că este interesant că Sănătatea este declarată vulnerabilitate la securitatea naţională, dar în schimb nu am văzut în 10 ani cât am fost preşedintele României nicio semnalare despre problema falsificării dezinfectanţilor. În schimb, am văzut înregistrări de convorbiri despre cum vorbeau cu amantele la telefon”, declara acum cateva zile Traian Băsescu.

Acest dezastru al dezinfectantilor nu l-a stiut nimeni, dar despre infectii s-a scris din 2008 ca este un mare risc pentru persoanele vulnerabile, ca arsii sau bebelusii. Nu am fi ajuns în situatia asta daca cei care supravegeaza elementele de siguranta nationala declarate de CSAT ar fi sesizat ca în spitale se distribnuie niste dezinfectanti falsificati care nu pot ucide bacteriile”, spunea emfatic Basescu, acuzand SRI ca nu si-a facut treaba.

La randul sau, Ponta, care nu mai da pe la televiziuni dar scrie avantat pe Facebook, vitupera si el, suburban cum ne-a obisnuit, la adresa lui Iohannis, postand pe pagina personala un apel catre presedinte in care-l acuza atat despre situatia cu dezinfectantii dar si pentru victimele de la Colectiv precum si pentru situatia cu bebelusii decedati in urma infectiilro cu e-coli.  „Va rog sa il susţineţi in continuare pe Dl. Achimaş Cadariu ca Ministru al Sanataţii in „Guvernul Meu”! Va reprezinta perfect modul de gandire şi de acţiune! Asta ca sa dovediţi ca daca mor bebeluşi fara sa ştim nici acum de ce, daca nu reuşim sa aflam cum a cumparat dezinfectanţii inutili la instituţia de la Cluj pe care o conducea, daca nu mai sunt bani la Casele de Asigurari pentru decontarea analizelor pentru copii – toate acestea nu conteaza, pur şi simplu nu va pasa! Aşa cum de fapt nu v-a pasat deloc de moartea oamenilor de la Colectiv in afara de folosirea lor pentru un scop politic!”, spunea Ponta acum mai putin de o saptamana.

Ambii fosti, adica fostul presedinte cat si fostul premier, au fost dovediti ca mincinosi, astazi, de SRI care a publicat un comunicat de presa in care se afirma ca SRI a informat, in ultimii 5 ani, cam de 100 de ori autoritatile responsabile despre dezastrul din spitale. Cum dreptul la sanatate este un drept constitutional, asta inseamna ca SRI a transmis informari de 100 de ori catre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică, adica: președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

In comunicatul SRI se arata ca „În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”

Acum cei doi ex (ex-premier si ex-presedinte) dau din colț in colț in tandem si se dezvinovatesc cum stiu mai bine fiecare dintre ei.  Basescu ataca si cere desecretizarea documentelor informative ale SRI stiind exact ca aceasta desecretizare este ilegala si ca nimeni, niciodata nu va putea da curs unei astfel de solicitari: „Cred că este corect şi necesar ca informările adresate Preşedintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI„, a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook. Dupa cum era de asteptat, raspunsul presedintiei a venit scurt: „Toate informările pe care le primeşte Presedintia de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) sunt secrete şi strict secrete si nu pot fi desecretizate”. Cum, acest fapt era bine cunoscut de fostul presedinte, este clar că Traian Băsescu face doar un joc de imagine pentru a scăpa basma curată din scandalul dezinfectanţilor diluaţi pe care Hexi Pharma i-a vândut spitalelor din toată ţara în ultimii ani.

La randul sau, Ponta, face ce stie el mai bine: „ca pisicul” si declara ca „el e mic nu stie nimic” si ca se poate sa-l fi lasat un pic memoria, desi el are o memorie extinsa (sic!!!). ”Nu pretind că îmi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat în patru ani, dar încă stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Poate or fi informări, poate nu s-au făcut la primul ministru, poate s-au făcut în altă parte, poate nu s-a vorbit despre această firmă. […] Deci dacă a fost trimis sau nu la Parchet, dacă Parchetul l-a anchetat sau nu, asta vă pot spune doar cei de la Procuratură. Eu unul, cu siguranță și cu o memorie destul de bună, nu îmi amintesc de nicio informare pe această temă. E posibil să fi fost sau poate nu au fost pentru mine”, a spus Ponta.

Evident, ambii fac caz, cat incape, legandu-se sepcific doar de Hexi Pharma. Niciunul nu indrazneste sa afirme in clar ca n-au avut stiinta de situatia dezastruoasa din spitale si nici nu afirma ca SRI nu ar fi informat despre acest lucru. Ambii se agata strict de firma incriminata si nu scot un cuvintel despre situatia generala din sanatate.

Una peste alta cei doi ex-si au fost dovediti inca o data, a cata oara?, drept mitomani. Problema este ca inca se mai gasesc oameni in Romania care sa-i creada si ca, bazandu-se pe acesti naivi, cei doi lucreaza intens la revenirea pe prima scena politica. Problema si mai mare este ca, daca nu suntem atenti, s-ar putea sa le si reuseasca.

 

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

BREAKING NEWS: Ministrul Sanatatii a demisionat. Arafat nu se grabeste cu acelasi gest

UPDATE: Premierul Dacian Ciolos si-a asumat interimatul la Ministerul sanatatii pentru urmatoarele 45 de zile...

Închide