CTP, M-urile si aventurile unui ziarist (ne)dus la biserica

In urma cu cativa ani, eram evident mai tanar. Reactionam mai des la tot ceea ce inseamna discriminare, abuz sau nedreptate. Vezi mitingul cu Fany.

Astazi, in afara de chestiile colective, se intampla rar sa reactionez la o nedreptate individuala, deoarece la ce vad mi-ar trebui o redactie cu 20 de oameni cel putin.

Va anunt ca nu m-am pocait, desi poate trebuia. Ca atare azi, m-am urcat in autobuzele CTP, sa vad si eu cum e in Cluj-Napoca si cum e in Floresti. Cluj-Napoca ramane municipiu si Florestiul sat, e concluzia pe care am tras-o.

Daca in Cluj-Napoca, autobuzele au incalzire iarna si vara clima, e adevarat ca nu toate, la Floresti in M-urile de la 21 la 26 cred, pute de trazneste a tigara si e frig. Ce caldura, ce clima, ce caiet de sarcini ? Frig al dracului, daca nu e aglomerat, iar atunci cand e aglomerat, macar caldura vine de la cei de langa tine, nicidecum de la sistemul de incalzire. Oricum, putem spune ca unul din motive ar fi grija fata de calatorii care merg in Floresti si nu si-au facut vaccinul antigripal, deoarece in frigul din autobuze mor naibii toti virusii.

Tot e bine ca sunt camere video puse in autobuze, ca sa nu se fure. In Cluj-Napoca cred ca se fura mai mult, deoarece am vazut vreo 4 jandarmi si vreo 2 de la locala. In Floresti, probabil ca nu prea ai ce fura, deci fara jandarmi si fara locala.

Aferim Doamne daca ai venit prima oara in Floresti, deoarece nimeni nu iti spune statia care urmeaza. Bun si asa, pana la urma. Cetateanul turmentat ajunge la capat de linie si se intoarce, deorece geamurile laterale nu permit o vizibilitate normala nici pentru cei care sunt inca la ora asta cu alcoolemie zero. Chestie rara, ce-i drept.

Daca  ai noroc, te asezi pe scaun bucuros in timp ce unul slobozeste un vant insidios, chiar langa tine, ceea ce iti confera subiect de meditatie asupra meniului persoanei, dar si a dilemei daca toata povestea nu a generat si noroi.

Apropos de noroi, da, chiar rezista. Ce mitinguri de protest, #coruptiaucide sau #rezist. Astea sunt floare la ureche, kinderspiel. Noroiul, da ala face treaba. Daca vrei sa invingi, foloseste noroiul. De orice poti scapa, cu exceptia lui.

Aici nu exista discriminare, intre Floresti si Cluj-Napoca, cum e la autobuze. Noroiul se lipeste ca un prezervativ  pe o banana de test marimea XXXL. Singurul avantaj ar fi ca la prima vedere nu se multiplica, cu conditia sa nu crape prezervativul.

Cel mai bine e noaptea, ca nu se vede mizeria, dar ramane frigul. Oricum, pe timpul noptii, nu circula M-urile de la CTP. Atunci, abtiguit, iei un taxi, ca oricum alta varianta n-ai si de fapt, nu-ti mai pasa.

O alta varianta ar fi sa ma pocaiesc, dar ma gandesc si eu logic, mai bine la 80, pacatuiesc pana atunci ! Macar cu scrisul, poate citeste cineva si se simte.