Legea referendumul pentru familie pune in pericol caracterul unitar al statului

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat luni un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului

Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

Raportul urmează să intre marți în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

In realitate, acest demers deplorabil care urmareste restrangerea drepturilor si libertatilor omului, demn de inchizitia medievala si care nu-si are locul intr-o Romanie europeana a secolului 21, pe langa populismul ieftin, ofera penalilor oportunitatea de a strecura in noua lege a referendumului niste prevederi extrem de periculoase.

Deputatul USR Adrian Prisnel acuza, intr-o postare pe Facebook, faptul ca un articol din proiectul de modificare a legii referendumului, care a primit astazi pe repede inainte un raport la comisia juridica, ar deschide “calea unor abuzuri inimaginabile”. Mai exact, Prisnel sa refera la articolul potrivit caruia, daca se constata ca o initiativa legsilativa de modificare a Constitutiei depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, si nu duce la respingerea acesteia.

“PSD a venit azi cu un proiect care modifica legea referendumului, impins pe repede inainte pe ordinea de zi a Parlamentului. PSD propune ca o initiativa populara de revizuire a Constitutiei, care incalca limitele revizuirii, adica Constitutia, sa nu fie respinsa, ci sa fie considerata nefinalizata si retrimisa Parlamentului. Acest articol deschide calea unor abuzuri inimaginabile. Anuleaza practic articolul din Constitutie care spune ca revizuirea privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala, in sensul suprimarii drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor, este interzisa.

Daca 3 milioane de romani cer dictatura militara, legea de revizuire nu va fi respinsa, ci trimisa spre modificarea Parlamentului, ca orice alta lege! Noaptea mintii!” scrie Prisnel pe Facebook.

“De ce face PSD asta? Daca CCR va constata ca revizuirea Constitutiei pentru redefinirea familiei incalca limitele revizuirii, ceea ce este probabil sa se intample, initiativa sa nu fie respinsa definitiv, asa cum ar fi firesc, iar initiatorii sa fie obligati sa ia de la capat intreaga procedura. PSD calca in picioare Constitutia Romaniei pentru ca referendumul de revizuire a Constitutiei, inutil, dar periculos, initiat de CPF (Coalitia pentru Familie – n.r.), sa aiba loc acum, in aceasta toamna. Legea stabileste si termenul de 30 de zile pentru referendum din momentul adoptarii legii in parlament,” continua acesta.

“Adoptarea acestei legi care deschide practic calea oricarei initiative de revizuire a Constitutiei, impreuna cu sustinerea agendei CpF, o organizatie reactionationara cu obiectivul de limitare a unor drepturi si libertati, impreuna cu pachetul legilor anti-justitie si nationalizarea pilonului II ne trimit la periferia UE, alaturi de state care au derapat deja de la valorile europene, Ungaria si Polonia, si in sfera de influenta a Rusiei”, avertizeaza Prisnel.

S-ar parea ca alianta penalilor PSD – ALDE a gasit in referendumul pentru familie cea mai buna ocazie de a face un cadou gras celor de la UDMR. Fidelitatea trebuie platita cumva.

Intrebarea este: ce o sa faca romanii daca se vor strange suficiente semnaturi pe o initiativa de revizuire a caracterului national si unitar al statului roman?

Vezi aici modificarile aduse la legea referendumului luni la comisia juridica, proiect prin care se stabilesc reglementari speciale pentru organizarea unui referendum – care pana acum se fac prin lege speciala la fiecare referendum – prin legea cadru a referendumului.

PSD – Bataie de joc pe banii intreprinzatorilor privati

Mai tineti minte programul de sprijinire a deschiderii de noi afaceri cu care s-a laudat...

Închide