Cresterea si apusul domnului Horia Georgescu

aniPreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, s-a ales cu dosar penal după ce  a fost depistat de poliţiştii bucureşteni conducând, deşi avea permisul suspendat, a declarat , pentru Agerpres, Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Codău a spus că şeful ANI avea permisul suspendat din data de 9 august, pentru depăşirea vitezei legale. Horia Georgescu a contestat în instanţă măsura suspendării şi, până la luarea unei decizii definitive, a obţinut un certificat de grefă care i-ar fi permis să conducă, însă acesta nu a venit să îl înregistreze la poliţie.

Ulterior s-a dovedit că el contestase sancţiunea, însă această informaţie nu fusese încă introdusă şi în baza de date a poliţiei, transmite Mediafax.

Contestaţia nu apărea în baza de date la momentul respectiv, aceasta fiind introdusă abia a doua zi.

Astfel, poliţiştii i-au întocmit lui Horia Georgescu dosar penal, ulterior dovedindu-se că şeful ANI nu conducea ilegal.

In atenţia ANAF ar trebui să fie şi o altă chestiune care-l priveşte direct pe dl Georgescu. Maşina pe care acesta o utilizează, un BMW X5, care fără dotări costă 40.000 de euro, aparţine firmei Imperial SRL, la care preşedintele ANI a fost acţionar. Nu mai este. Şi atunci de ce are la dispoziţie o maşină de la acea firmă? În al doilea rând, firma înregistrează pierderi din 2007 până în prezent, de două ori mai mari decât cifra de afaceri. Şi atunci de unde atât lux?

1. Domnule Georgescu, care este motivul pentru care aţi cumpărat într-o singură lună trei imobile de la părinţii dumneavoastră?
2. Cât au costat aceste imobile?
3. Cum şi când aţi achitat contravaloarea lor?
4. Care este motivul pentru care părinţii dvs. nu v-au donat aceste bunuri aşa cum au făcut cu terenul prevăzut în declaraţia dvs. de avere?
5. Cum calificaţi împrumutul pe care naşii dumneavoastră vi l-au acordat pe 20 de ani?
6. Plătiţi dobândă la acest împrumut?
7. Cum explicaţi faptul că toate firmele la care deţin acţiuni naşii dvs. nu au înregistrat, în trei ani anteriori împrumutului, un profit care să acopere suma de 300.000 de euro?
8. Care este sursa banilor care v-au fost împrumutaţi?
9. Cum explicaţi faptul că în declaraţia dumneavoastră de avere din 10.09.2007 aceste credite – atât cel acordat de bancă, cât şi cel acordat de naşi ­ nu apar?
10. În următorea declaraţiei de avere, cea din aprilie 2008, faceţi precizarea că împrumutul acordat de naşii dvs. va fi rambursat până în 2012. La fel şi în declaraţiile următoare. În baza căror venituri făceaţi un astfel de angajament din moment ce veniturile dumneavoastră erau cele aferente funcţiei de secretar general ANI?
11. Cum explicaţi folosirea de către dvs. a automobilului cu numărul BV…, înmatriculat pe societatea Imperial SRL la care dumneavoatră nu mai sunteţi acţionar, potrivit declaraţiei de avere?
12. Când v-aţi retras din această societate?
13. Cum explicaţi achiziţionarea acestui automobil de către societate, când ea înregistrează pierderi din 2007 încoace?
14. Întrucât relaţiile dumneavoastră cu părinţii şi imobilele lor au un regim contractual, care este regimul în baza căruia locuiţi în imobilul deţinut de părinţii dvs. (mai exact de mama dvs.) situat în strada Puţul cu plopi?

În locul răspunsurilor aşteptate, preşedintele ANI a utilizat două pagini pentru a le umple cu articole din Codul Civil referitoare la apărarea vieţii private şi la imaginea unei persoane. „Au fost prezentate date false, inexacte şi incomplete referitoare la subsemnatul şi familia mea. Prezentările în cauză nu au avut interesul aflării adevărului privind activitatea subsemnatului în funcţia publică pentru care răspund în faţa legii şi justifică interesul public, urmărind doar elemente extrase din context cu caracter subiectiv pentru a crea un curent negativ de opinie şi imagine la adresa mea. În acest fel opinia publică a fost dezinformată în mod vădit cu rea-credinţă şi cu nerespectarea drepturilor civile şi constituţionale”, se plânge dl Georgescu întru-un mod cu totul uluitor având în vedere că investigaţia de presă nu urmărea altceva decât ceea ce face şi ANI cu averile celorlalţi: corespondenţa dintre averea afişată şi averea declarată.
Nicio vorbă concretă totuşi despre care ar fi datele false sau inexacte. Am revenit cu solicitarea ca dl Georgescu să răspundă totuşi la întrebări.

Suntem convinsi ca Horia Georgescu va raspunde. Daca va fi necesar, vom merge mai departe, pentru triumful actului de justitie.

Sursa : Antena 3

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Mai Horica, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii

Horia Georgescu, este sef la ANI. Nimic rau pana aici. Ne-am hotarat sa vedem cat...

Închide