Coruptia ucide agricultura sau umbra lui Ghita la APIA

sebastian_ghita_07_10_22577300

In administratia de stat, pe oriunde nu merge cate ceva dai de Ghita – Sebastian Ghita, prietenul de suflet si de Dubai al lui Ponta dar si al lui Tariceanu.

De curand, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, ca sute de mii de fermieri romani vor fi afectati de intarzieri la platile din partea Agentiei Nationale de plati si Interventie in Agricultura, ca urmare a functionarii greoaie a unui soft achizitionat de APIA  de la SIVECO (adica de la Ghita)

Istoria acestei achizitii incepe in 2008, adica pe timpul guvernului Tariceanu – si, uite-asa, asa ne lamurim si de ce „liberalul” Tariceanu este cel mai vasnic aparator al mafiei PSD.

Sa revenim, in 2008, deci, Siveco România, „castiga” un contract de 14,28 milioane (!!!!) de euro pentru furnizarea unui sistem informatic pentru APIA. Cum e posibil ca un simplu soft care pana la urma nu face decat contabilitate – adica niste tabele si o baza de date, pe care, daca ma chinui un pic, le fac si eu,  desi nu sunt nici pe departe expert in asa ceva, sa coste atat de mult? Aceasta este o intrebare pentru Tariceanu.

In noiembrie 2012, Teamnet International (un alt paravan al afacerilor lui Ghita cu sediul in „republica Ploiesti”) a dezvoltat, modificat, extins şi adaptat sistemul informatic al APIA pentru alte 6,48 milioane de lei. Deja aici ar trebui intrebat Ponta si pupilul lui Voiculescu – Daniel Constantin.

Cum Ghita era in mare nevoie de bani (n-o fi mai avut omul cu ce sa-si plateasca factura la caldura ;-:P ), in februarie 2014, Siveco România şi Teamneat International mai primesc de la guvernul Ponta inca 35,4 milioane euro pentru ” servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic” al APIA, contractul urmand a se derula pe urmatorii 3 ani.

In 2015, guvernul Ciolos constata ca sistemul platit cu atatea si atatea zeci de milioane de euro NU FUNCTIONEAZA si este nevoit sa intarzie platile pentru agricultori.

Evident ca, intr-o culme a ipocriziei, PSD-ul acuza acum, de intarzierea platilor, pe Ciolos si, prin ricoseu, pe Iohannis.

In concluzie, de acum inainte, cand mai aflati ca un sistem informatic „de stat” nu functioneaza cum trebuie (de exemplu cel de la ISU) uitati-va atent, e foarte probabil sa gasiti umbra lui Ghita lafaindu-se scabros prin spate.

Subscribe To Our Newsletter

Rusofilul Tariceanu

Mare scandal mare la Senat. Seful Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Nariskin, a vrut sa...

Închide