Corina Cretu, lovituri năucitoare într-un guvern panaramă !

Cuvântul panaramă are în articolul de fată următoarea accepțiune DEX :  persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă. Panaramele au aparut frecvent ca leit motiv al single-urilor hip hop, cel mai cunoscut fiind cel al lui Bitza feat Cheloo.

Corina Creţu a spus, după ce un jurnalist a afirmat că Victor Ponta consideră că ar fi un bun prim-ministru, că deocamdată speră să fie ”un foarte bun comisar european”.

”Am spus mai devreme (n.r. la Turda) că nu am luat o decizie în privinţa alegerilor europarlamentare şi sper să ne întâlnim anul viitor. Probabil voi decide ce voi face”, a spus Corina Creţu.

Alt jurnalist a întrebat-o ce a determinat-o să nu ia încă o decizie, iar Corina Creţu a răspuns: ”Nu aş vrea să comentez, au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri”.

„În privința României, într-adevăr sunt întârzieri, am avertizat în nenumărate rânduri autoritățile române, riscul de dezangajare la începutul anului a existat doar la Programul Operațional Regional (POR 2014-2020), deci riscul de a pierde bani, și am adoptat împreună cu autoritățile române un plan de acțiune.”

„În domeniul transporturilor, riscurile ar putea începe în 2019, pentru că – din fericire și din păcate – din fericire, nu se pierd bani pentru că avem proiecte fazate.”

„Pe timpul mandatului meu, am primit doar 4 proiecte majore (…) . Nu mai avem alte proiecte depuse la Comisie, așteptăm Sibiu-Pitești, care este un proiect-fanion, este singura verigă lipsă dintre Rotterdam și Constanța. Aștept Pitești-Craiova, podul de la Brăila.”

„Într-o ședință de guvern s-a anunțat ideea” ca o viitoare autostradă Iași-Târgu Mureș „să fie finanțată pe formula parteneriatului public-privat (PPP)”. „Noi la Comisie nu suntem confortabili cu această abordare, pentru că specialiștii noștri consideră că această decizie înseamnă de fapt o de-prioritizare a acesteia.”

„Noi mai avem bani pe Infrastructură Mare care așteaptă să fie cheltuiți și v-am spus că riscăm pierderi de bani în 2019, dacă nu primim proiecte mature.”

„Pe Programul Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), mai mult decât să solicităm proiecte noi nu putem face. Practic noi, Comisia Europeană, nu ne putem substitui statelor membre, deci din acest punct de vedere eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut tot ce puteam face.”

„În domeniul meu, singura condiționalitate ex-ante neîndeplinită ( de România -n.r.) este cea în domeniul Mediului. Avem o scrisoare prin care statul român își asumă faptul că nu poate îndeplini la timp această condiționalitate.”

Scandalul din PSD. ”Îmi pare rău că numele meu a fost implicat în acest război care nu este al meu.”

„Eu, ca politician, mereu am susținut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice țară democratică, la fel oriunde în Europa.”

„Acum nu știu dacă voi mai candida, voi decide anul viitor. E adevărat că nici nu am primit vreo ofertă până acum. Nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă cu pregătirea listelor (de candidați PSD pentru alegerile europene – n.r.).”

 

RO+, USR, neocomunismul și Școala de la Frankfurt

  Scoala de la Frankfurt e o scoala din anii '60 ce incearca o adaptare...

Închide