Consiliul local Floresti si tragicomedia locala

DSCF0655Ieri, 28.04.2014, am asistat la tragicomedia sedintei Consiliului Local Floresti. In rolul principal : I.Maja. Sufleur al intregului consiliu: A. Gherman. Regia : Oltean Nicolae. In ilegalitate : Irimies Costan. Responsabil cu evacuarea (partiala) a salii : Julien Munteanu.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de finanţare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive din comuna Floreşti, a Cererii de finanţare (tip) şi a Contractului de finanţare (tip)” spiritele s-au încins cu multe discuţii în contradictoriu. Prima intervenţie a venit din partea consilierului PSD Maja Ioan care consideră că actualul proiect este aproape identic cu cel din 2010 aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local. O altă curiozitate a consilierului este legată de data din care se va aplica proiectul şi de modul în care sunt repartizate sumele (sau poate mai corect ar fi să spunem cum sunt defalcate sumele de exemplu la capitolul culte). Răspunsul vine din partea primarului Horea Şulea care menţionează că acel proiect a fost completat cu un set de criterii şi că de abia de acum este „creat” cadrul necesar pentru aplicarea proiectului.
Până la repartizarea banilor drumul este lung. În ce sens? Legea prevede formarea unei comisii pentru culegerea, analiza, evaluarea şi selecţia dosarelor. Comisia trebuie să conţină minim 5 membri la care se adaugă 40% de persoane din aparatul primarului.
Formarea şi componenţa comisiei a fost nemulţumirea principală a consilierului PDL Nicolae Oltean care consideră că şi până acuma au fost împărţiţi bani pentru cultură, sport şi culte, văzând oarecum inutilă formarea acestei comisii. Sigur că s-a format comisia respectivă dar discuţiile în contradictoriu sunt binevenite deoarece în majoritatea cazurilor se dovedesc a fi constructive. Ceea ce s-a întâmplat şi de această dată. În continuare consilierul încearcă să îi convingă pe colegii consilieri că prin intervenţiile multiple avute nu vrea să fie înţeles greşit ci să se rezolve în cât mai scurt timp problema repartizării banilor pentru culte, cultură şi sport. Dupa ce soarele a intrat in nori, evident.

Vă rog să citiţi actele normative pe care le-aţi primit. Tot voi veţi împărţi în final bani, dar la propunerile Comisiei”, i-a liniştit primarul Horia Şulea pe consilieri locali.  “Domnilor consilieri nu mă intersează cum s-au împărţit până acum banii. De acum trebuie să respectăm Legea în adevăratul sens al cuvântului. Legea spune că avem nevoie de Comisie. Comisia se stabileşte prin dispoziţie sau ordin al primarului sau prin decizia Executivului. Vă pun la dispoziţie acest prerogative vouă, dar avem nevoie de Comisie”, a spus primarul Şulea. Degeaba. Consilieri nu vroiau o Comisie şi pace. Atributul împărţirii banilor trebuia musai să fie apanajul lor. De ce? 

O problema care se putea usor rezolva intr-o ora a escaladat. Presa a fost scoasa din sala. Iar comisia secreta, s-a votat in prezenta lui Irimies.(sic)

Tatiana Hinteuar s-a declarat incompatibila.

Am plecat sincer speriat si scarbit. Acesti oameni, prin vot au ajuns sa reprezinte destinele a 35.000 de oameni. Oameni care nu inteleg princiipile de baza ale functionarii unui Consiliu Local. Care voteaza in turma de partid . Nu o sa ma refer la toata lumea, deoarece Ioachim Vancea a lipsit, iar Tatiana Hinteuar chiar intelege litera si spiritul legii. Nici la Luiza Oprea, sau Laar Andras, care arata alta clasa, apropiata de Sulea.

Dar marea majoritate, nu vor sa citeasca, sau nu inteleg ce citesc. Limba romana, dreptul civil, se dovedesc examene grele pentru consiliul local Floresti.

Luni, 5 mai, se reiau lucrarile. Recomand tuturor florestenilor care vor sa rada, au timpul necesar, sa se prezinte la lucrari. Spre deosebire de filmele de comedie, (inca) nu se percep bilete de intrare.

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Daca cineva se simte lezat, are o problema de interpretare a limbii si literaturii romane. Orice interpretari care apar ca un atac la persoana, cad in stricta responsabilitate a celui care citeste si interpteteaza.

Subscribe To Our Newsletter

De ce Fany sfideaza decizia Curtii de Apel Cluj

Este un precedent periculos. Fany circula in continuare fara probleme. Ne intrebam din nou despre...

Închide