Consiliul Local Floresti a rupt orice relatie cu folclorul condus de Dinu Ban

Ansamblul „Cununa Somesana” Floresti a devenit, de ieri, ISTORIE pentru Consiliul Local, dupa ce consilierii, 12 la numar (4 s-au abtinut), au aprobat  „Proiect de hotărâre privind înființarea la nivelul comunei Florești a Ansamblului folcloric <<Șoimii Carpaților>>, in baza referatului inaintat de catre primarul Horia Sulea.

„Cununa Somesana”, pentru a ne face bine intelesi, nu a disparut pentru totdeauna din „Fenomenul Folclor”, ci doar din Floresti, de sub tutela Consiliului Local, de unde nu va mai pupa nici un banut.

De unde si pana unde decizia primarului de a propune infiintarea unui nou ansamblu folcloric si exmatricularea definitiva a „Cununei Somesene”? (instructori Dinu Ban si Liliana Coc – frate si sora).

In luna octombrie a anului trecut, edilul localitatii Floresti afla ca instructorul Dinu Ban (angajat in Primaria Floresti, directorul Casei de Cultura) inregistreaza la OSIM – in nume propriu – marca „Cununa Somesana”, desi, ne repetam, ansamblul era pana mai ieri finantat din bani publici, din bugetul local Floresti!

De aici, de la gestul lui Dinu Ban, incepe DANSUL!

Horia Sulea intreaba in dreapta si stanga si cauta solutia legala pentu finantarea in continuare a activitatii artistice (folclor in cazul nostru) la Casa de Cultura, unde, sub „tutela” lui Ban si Coc, isi desfasurau activitatea aproximativ 180 de tineri.

Infintarea unui nou ansamblu i s-a parut cea mai corecta, rapida si legala decizie, pentru ca banii prinsi in bugetul local sa poata fi folositi pentru intreinerea activitatilor culturale.

„Domnul Dinu Ban a inregistrat la OSIM, in nume propriu, marca Cununa Somesana, desi acest ansamblu a fost finantat mai bine de opt ani din bugetul local. Acest ansamblu, prin gestul facut de domnul Ban, a iesit definitiv de sub tutela Consiliului Local. Activitatea culturala in Floresti trebuie sa continue, insa nu sub aceasta forma. Din luna octombrie a anului trecut brand-ul Cununa Somesana ii apartine lui Dinu Ban. Cei prezenti in sala trebuie sa stie ca intreaga activitate a acestui ansamblu, inclusiv costumele si deplasarile, au fost suportate exclusiv din banii florestenilor, din bugetul local. Copiii dumneavoastra isi vor continua activitatea sub egida Consiliului Local Floresti, a Casei de Cultura Floresti, a noului ansamblu pe care domnii consilieri sper ca-l vor aproba spre infiintare, dar nu sub Cununa Somesana si conducerea lui Dinu Ban.”, a afirmat primarul Horia Sulea.

In sala de consiliu au fost prezenti ieri aproximativ 20 de tineri membri ai Ansamblului „Cununei Somesene”, iar un parinte i-a cerut explicatii primarului privind viitorul ansamblului. Le-a primit prin declaratia mai sus-postata, iar Lucia Sabadus, auditor intern Primaria Floresti, a declarat ca domnul Dinu Ban poate cesiona catre C.L. Floresti brand-ul Cununa Somesana.

Povestile, nu discutiile, au mai durat aproximativ 20 de minute, fara a i se permite lui Dinu Ban sa-si motiveze gestul de insusire a marcii „Cununa Somesana”.

Acum, corecti sa fim cu totii, Dinu Ban a avut tot timpul din lume pentru a-si motiva gestul, chiar si din postura de angajat in cadrul Primariei Floresti.

Proiectul primarului a fost aprobat cu 12 la 4!

P.S. Materialul a fost scris pe acordurile baietilor de la IRON MAIDEN, MANOWAR si RAMMSTEIN, de teama influentelor pe care muzica populara le-ar fi putut aduce subiectului in cauza.

 

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Scrisoare deschisa domnului Presedinte Klaus Werner Iohannis

Domnule Președinte, Recent, unul dintre jurnaliștii de vârf ai postului de televiziune Antena3, domnul Radu...

Închide