Consilierul local, stalpul comunitatii – pamflet de Floresti

 

La Floresti, politica se face de catre consilieri, adevarati stalpi devotati ai comunitatii. Relatia cu presa a acestora aminteste vag de privirile inteligente aruncate la Nationala Romaniei, dintre Mutu si Piturca.

Unul dintre acestia, nervos pe ziaristii care fac „scut” in jurul primarului din Floresti, si-a descoperit vocatia literala. Am hotarat sa-l cooptam in redactie, cu conditia sa-si plateasca din indemnizatia de consilier, prezenta fizica alaturi de colegii din reactie, care au inceput deja sa maraie. Ca scrie prost, ca miroase a comunist.

I-am explicat cum e cu copy-paste de pe alte ziare. Astazi, 31octombrie, acesta s-a prezentat la redactie cu ultimile stiri privind dosarul arestarilor, indicand corect si sursa, Times New Roman.

  • Un procuror a fost internat la spital pentru că a făcut scurtă la mână scriind zerourile din valoarea totală a prejudiciilor produse de demnitarii corupţi;
  • Maria Grapini a primit şi ea citaţie, dar n-a ştiut s-o citească;
  • Institutul Naţional de Statistică a publicat noile cifre: Fiecare salariat ţine în spate doi pensionari, un elev şi doi deţinuţi;
  • La următoarele alegeri, candidaţii la Parlament vor avea obligatoriu şi cazier, sau semnăturile de la 200 de procurori;

I-am explicat ca nu poate sa ia tot de pe site-ul Times New Roman, in conformitate cu legea presei. Asa ca l-am trimis sa afle ultimile stiri din tabara PSD.

  • Votati Ponta presedinte. Pozitia 11 pe buletinul de vot.
  • Dragi pesedisti, Ponta a fost deja numit prim-ministru, alegerile de duminica nu se ma tin
  • Mergeti la vot pe 3 noiembrie si votati Victor Ponta
  • Maine, 1 noiembrie, crestin ortodocsii sarbatoresc Invierea

 

I-am explicat ca asa nu mai merge. Ca nu poate sa dezinformeze, ca si campania are regulile ei. Ca redactia nu este locul sau, ca ar fi mai bine sa mearga de unde o venit. Noi dam stiri serioase, nu ne putem bate joc de ziar.

Mi-a raspuns cu un citat Horror, adaptat dealtfel zilei. Il redam in exclusivitate :

Hotărârile adoptate în deplină unanimitate de Congresul partidului social-democrat asigură dezvoltarea continuă a industriei, agriculturii, a tuturor sectoarelor de activitate, înflorirea ştiinţei, învă­ţământului, culturii şi – pe această bază  ridicarea generală a nivelului de viaţă, de bunăstare şi fericire al între­gului nostru popor! Doresc numai să mulţumesc tuturor oamenilor muncii din Floresti, întregului nostru popor, pentru activitatea depusă în dezvoltarea so­cia­listă şi afirmarea hotărârii de a ac­ţiona cu şi mai multă fermitate în ve­derea înfăptuirii Programului de fău­rire a societăţii socialiste multi­late­ral dezvoltate, de înaintare a Româ­niei spre visul de aur, spre comunism.

Ne-am dat seama ca asta e „acoperit”, i-am spus sa ne lase. Il auzeam cantand pe afara „Lasa-ne…”, cum canta si galeria despre Piturca.