Consilierii floreșteni au votat mutarea deseurilor sub pământ. Scump și ilegal, domnule Pivariu !

Ce spuneti de HCL-ul acesta, domnule prefect ?

Consilierii locali floresteni au aprobat, joi, 16 mai, in cadrul sedintei ordinare, in unanimitate de voturi proiectul de hotarare redactat si propus de catre viceprimarul Bogdan Pivariu (PNL) privind “obligativitatea beneficiarilor / investitorilor de proiecte și amplasare a platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor”.

“Proiectul de HCL vizeazã utilizarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, platforme care ar deveni obligatorii, iar prevederile s-ar aplica dezvoltatorilor care construiesc imobile colective cu cel puțin 15 apartamente. 

 

Prin adoptarea acestui sistem de administrare a deșeurilor şi cu colaborarea locuitorilor comunei, putem elimina situațiile actuale in care punctele gospodarești devin o reala amenințare la adresa sanatații publice. Putem reduce spațiul ocupat la suprafața de recipiente pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, se reduce prezența insectelor și animalelor care consumă resturi menajere și îmbunătățim esențial aspectul vizual al diferitelor cartiere din Florești”, a declarat viceprimarul liberal Bogdan Pivariu.

  1. Floreșteni, aveți prea mulți bani, mâncav-aș,  că trăiți cu impozite ca la sat, cu nivel de trai ca-n oraș, no las că vă dă nenea viceprimarul și CL Florești colectare selectivă de n-o puteți duce ! 

Tinet-vă bine, că nu e cutremur, dar e !

Pentru un bloc cu 60 de apartamente costul unei instalatii subterane de colectare selectivă a deșeurilor este de de aproximativ 30.000 de euro. O instalatie cu 3  elemente costă de la 12500-15.000 de euro, se pretează la un ritm de ridicare de o data la 2 zile.  Nu ține la 60 de apartamente, crapă partea hidraulică. Deasemenea, trebuie alocat terenul necesar. Doar la Oradea si Deva se fabrica, asa ca nu prea poti negocia prețul. O formă de a băga elegant mâna in buzunarul floreșteanului. Pentru un scop nobil, colectarea selectivă a deșeurilor.

Problemele cu levigatul, le afli doar daca suni un prieten de la o firma de deseuri, sau ai pe cineva in Primaria Cluj-Napoca.

 

2.HCL ilegal atat in fapt, cat si in drept !

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj sunt reprezentați de cele 81 de Unități Administrativ Teritoriale  din județul Cluj (U.A.T.) și Consiliul Județean Cluj (vezi tabelul membrilor). Comuna Florești este parte.  In statutul asociației nu se prevede nicăieri colectarea subterană a deșeurilor.

3. HCL -ul imparte floreștenii în 2 categorii, cei care pot beneficia de colectare selectiva si cei care nu pot visa la asta, ceea ce este neconstitutional si va duce probabil la un numar imens de procese.

 

4. Din cunostiintele mele, există un singur producător, la Oradea de asemenea utilaje. Cum se va face achizitia pe prestari servicii, respectand criteriile Consiliului Concurentei ?

 

5. La ce pret se va ridica colectarea selectiva in Floresti si cum se va proceda in situatia in care operatorii de ridicare a deseurilor nu vor veni la licitatie ? Repetam episodul Quatro Eco Salub ?

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Pentru cine bate de fapt tobele Emil Boc ?

Desi Marius Nicoara este cel mai bine cotat politician pentru functia de primar al Clujului,...

Închide