Comunicat de presă Horia ȘULEA (Primar Florești)

Întrucât în ultima perioadă asistăm la o avalanșă de informații eronate, răuvoitoare și chiar mincinoase la adresa administrației publice locale floreștene, Primăria Florești face următoarele precizări:

– Fără a da dovadă de minimă decență, de respectarea deontologiei profesionale, de respectarea normelor legale sau de cunoașterea unor acte normative, ori a modului de lucru cu fonduri europene, asistăm la un linșaj mediatic, țintit spre Primăria Florești, constant al unei publicații, mereu aceeași. Însă, acest aspect nu este atât de grav precum palma dată constant pe obrazul zecilor de mii de floreșteni care sunt percepuți peiorativ din cauza modului trunchiat și răuvoitor de prezentare a realității.

horica

– Derularea proiectelor cu fonduri europene se desfășoară în absolută legalitate, această stare de fapt fiind certificată nu de una sau două instituții de control ale statului ci de zeci de de instituții de control din România și Uniunea Europeană.

– Poveștile la colț de stradă, bârfele sau șuetele de colț de partid sunt, normal, departe de realitate, dar, tot din păcate, iată, ele devin uneori anchete… „senzaționale”.

– Nici o instituție publică din lume nu poate răspunde la o cerere care nu a fost primită și înregistrată. Nu există refuzul unei instituții publice de a înregistra un act. Primăria Florești nu a fost niciodată amendată sau trasă la răspundere vizavi de prerogativele legale ale Legii 544/2001 sau alte acte normative privind informațiile publice. Incapacitatea unei persoane de a comunica cu instituțiile statului este strict o problemă personală și nicidecum una ce intră în atributul Spiritului și a Literii Legii.

– Necunoașterea OUG 34/2006, actualizată 2014, privind atribuirea contractelor de achiziții publice sau a Legii 544/2001privind liberul acces la informații de interes public poate duce la grave confuzii și erori.

– Și, pe această cale, anunț că Primăria Florești va mai accesa încă două proiecte pe fonduri europene pentru o dezvoltare durabilă și sănătoasă a comunității.

Florești, Primarul Comunei Florești

24 iunie 2015 Horia Petru ȘULEA

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Ce tip de magazin Carrefour se va deschide in Floresti, pe strada Eroilor

Grupul Carrefour a decis sa deschida un magazin in Floresti, pe strada Eroilor, cel mai...

Închide