#Colectiv, din perspectiva mea, ca leader al strazii la Cluj, in miscarile din primele 3 zile

Doresc vis-a-vis de miscarile de la # Colectiv, Cluj-Napoca, sa pun cateva intrebari incomode :

1). Cati oameni mai trebuie sa moara, ca sa spuneti adevarul ?

2) Cate infectii luate din spital mai aveti nevoie, ca sa scapati de cei indezirabili ?

3) Cine l-a trimis si de ce pe deontologul de la Timisoara la Cluj, sa redirectioneze mitingurile ?

4). Cine sunt indivizii de la Anonymus, ca si cei cu fete mongoloide, care se intorceau cu spatele la propunerea mea de a canta imnul national al tarii mele, Romania ?

5). De ce ati ramas cu maxim 30 de oameni, cand am intors coloana spre Cluj, dupa ce oamenii erau indrumati de catre deontolog spre Manastur, spre Calea Floresti ?

6). De ce, dupa ce ati vazut ca oamenii merg cu mine, ati asmutit ziarele voastre asupra mea ? 

7). Ce functie sau avantaje materiale am obtinut dupa mitingurile de la Cluj ?

8)Cum puteti sa puneti un om, un simplu om, pe picior de egalitate cu partide politice, cum reiese din fotografie ?

9) Va e frica ca voi dezvalui tot ?

Filmul evenimentelor de la Cluj :

La #Colectiv, primele 3 zile au fost”curate”. Au aparut interferentele, via deontologul psiholog de la Timisoara, apoi Robin Molnar. Un apropiat al lui Vasile Dancu si al PSD.

Atacurile asupra mea si a retelei online „Klaus” nu mai conteneau. Atacuri pe filiera presa  penticostala de la Dej si bineinteles din partea unor oameni apropiati lui Ponta, de pe presa clujeana.

Am avut oamenii langa mine, iar cand i-am retras, ceilalti au ramas 30. Asta a fost dupa „ruperea” miscarii, cand la cantarea imnului national, fortele de interventie Anonymus si cei cu fete triunghiulare, mongoloide, parca venite direct din Rusia lui Putin, s-au intors cu spatele.

60-70 de ziare online rusesti ne-au „tamponat” in perioada respectiva. Gratie unor oameni ca Ion Irimie, Dana Voicu, Mirena Salcudeanu, Kandy Reisenauer, Alin Radu Gourbet, am rezistat si am raspuns pe online, avalansei de trolii rusesti, vorbitori de limba romana.

Am luptat cu 3 televiziuni, fara ca cineva sa ne ajute. Am comunicat permanent, telefonic,  cu  Horia Sulea, primar in Floresti, Cluj. Fara interese.

Am luptat pana m-au „aranjat”. Am avut si prieteni, oameni vechi in presa. Multumesc Soica si celorlalti. Ma refer la adevaratii lupi din presa, care au dat investigatii dovedind curaj si inalta tinuta profesionala.

Ultimii ani au stat sub semnul avertismentelor venite de la serviciile occidentale de informatii. Sub avalansa de gesturi ostile din parte serviciilor secrete ruse, directionate direct de la Kremlin, sefii serviciilor europene de informatii au denuntat public in ultimii 4-5 ani interferenta brutala a oamenilor lui Putin. Erau iesiri neobisnuite pentru institutii discrete. Ele aratau insa exasperarea in fata a doua fenomene: cresterea intensitatii atacurilor din Rusia si pasivitatea politicienilor europeni.

– propaganda rusa a crescut in intensitate pe masura apropierii de alegeri;

– activitatea pe Facebook si Twitter a botilor rusesti a ajuns la cote uriase;

-oamenii Rusiei au avut intilniri semnificative cu personaje-cheie din politica si societate;

– factiunile de extrema-dreapta si extrema-stinga au acaparat agenda publica pe teme care tensioneaza societatea, mai cu seama identitare;

– Rusia a finantat site-uri obscure prin care fenomenul fake news a ajuns la cote incredibile.

Pentru cei care mai au indoieli, Rusia e un adversar, nu un partener.

P.S. Ascult rock din 1981. Lacrimile si durerea m-au adus in strada. Sunt satul de o tara a mea, pe care sa o violati voi. Pentru mizeriile si faptele facute, veti plati.

A consemnat Horia Cristea

Foto : Robin Molnar

Toamna lui 2015, d-le Liviu Pleșoianu, din perspectiva lui Rares Bogdan

Legat de situatia din toamna anului 2015, Liviu Plesoianu l-a provocat pe Rares Bogdan, Jurnalistul...

Închide