Codul rosu, mai periculos decat cel portocaliu

johannisAvem o realizare dupa ce dictatura mixta de banca 3-4 l-a omorat pe Ceausescu : codurile de vreme rea. Din 90-96, a plouat cu comunisti in capul nostru. Trebuia clar instituit cod rosu. Ne-am tras si noi sufletul 4 ani, si ia te uita, din 2000 codul a sjuns rosu sangeriu. In 2004, am crezut ca am scapat si incepeam sa traim si noi, nu neaparat bine. Codul portocaliu sta de atunci arborat pe capul nostru. E 2014 si daca stam sa ne gandim, in Romania de la tembelizor se produc arestari, e un film cu La Piovra in actiune.

Matrozul aresteaza cu procurorii, presa se hraneste cu prostitutie, furt si zanganit de catuse. Si avem pretentia sa ne mearga bine, cand copilotul in loc sa pocneasca o Falca sau sa faca Poc cu prietenul Emil, sta si se uita ca Mutu la Piturca la Antonescu.

E clar, e posibil ca sa fim toti pe rosu. Femei si barbati impreuna. Spun asta, catre barbatii care stau si inghit codurile de la vremuri. Cand ma gandesc la dictatura romaneasca, ma gandesc la cele 7 plagi. Nu ne scapa veci un roman, si asta din lipsa de oo.

Johannis nu e de-al lor, e liberal. E singurul care ne poate face viata suportabila. Din cauza ca nici el nu suporta codurile.

Alles Klar ?

 

Subscribe To Our Newsletter

Exclusiv Horia Sulea : „Sunt, am fost si voi ramane PNL-ist cat traiesc !

Am fost deosebit de intrigat de zvonurile privind trecerea lui Horia Sulea la IRL. In...

Închide