CNADR o da la scaldat. Tu intrebi de una, ti se raspunde alta !

Sarutmana,

Revin in baza telefonului cu Dvs., rugandu-va totodata sa precizati, daca d.p.d.v juridic competenta de amplasare a celor doua sensuri giratori pe DN1, pe relatia Cluj-Floresti va apartine si demersurile pe care le-ati efectuat pana acum, in vederea solutionarii situatiilor zilnice de blocare trafic, pe relatia sus-mentionata.

Cu stima,

Horia Cristea

Raspuns stupefiant, dupa ce in prealabil d-na director juridic, Crina Lapusa, preciza telefonic, ca administratorul DN1 este CNADR, deci cu competenta de solutionare a sensurilor giratorii.

De cand CNADR a trecut in subordinea MT, cu un mare ministru clujean, de la Dej, Ioan Rus, si un secretar de stat din Floresti, parca albul nu mai e alb, iar negrul nu mai e negru.

Raspunsul precizeaza ca daca vrei un sens giratoriu la intersectia cu strazile din Floresti, sarcina realizarii sensului giratoriu revine Primariei Floresti, in baza O.G. 43/1997, art.27, alin 1.

Daca sensul giratoriu se doreste mai sus sau mai jos, sarcina revine CNADR ?

Iata ce spune ART. 27
(1) Intersecţiile dintre drumuri se realizează denivelat sau la acelaşi nivel, în funcţie de categoriile drumurilor şi de traficul rutier, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Cheltuielile privind aceste lucrări sunt în sarcina celor care au în administrare sau în proprietate drumul pe care se desfăşoară traficul ce impune amenajarea sau modificarea intersecţiei. În vederea asigurării siguranţei circulaţiei se interzice amplasarea construcţiilor şi panourilor publicitare în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie.

Fara comentarii. Este stupefiant, daca tinem cont ca sensurile giratorii trebuiau a fi amplasate pe DN1 !!!

ART. 20
Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului este organul administraţiei publice centrale care exercită prerogativele dreptului de proprietate publică a statului în domeniul drumurilor naţionale.
#M15
ART. 21
(1) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este administratorul drumurilor de interes naţional, direct sau prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. îşi realizează atribuţiile prevăzute de prezenta ordonanţă în condiţiile contractului de concesiune încheiat în acest scop între aceasta şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Pentru drumurile de interes naţional nou-construite administrarea se poate realiza de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi prin alte persoane juridice, pe baza contractului de concesiune încheiat în condiţiile legii.

ART. 22
Administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ-teritorială a acestora. Fac excepţie sectoarele de drumuri judeţene, situate în intravilanul localităţilor urbane, inclusiv lucrările de artă, amenajările şi accesoriile aferente, care vor fi în administrarea consiliilor locale respective.
#M13
ART. 22^1
(1) Pentru realizarea proiectelor prioritare de interes naţional şi european, cu acordul autorităţilor administraţiei publice locale, se preiau de către administratorul drumurilor naţionale sectoare de drum de interes naţional, judeţean sau local situate în intravilanul/extravilanul unor localităţi, în vederea realizării lucrărilor respective.
(2) După finalizarea lucrărilor, sectoarele de drum se retransmit autorităţilor administraţiei publice locale de care au aparţinut.

Mai departe, domnul director Cecan Eugen arata ca a construit doua sensuri giratorii(sic), la km 483 +188 si la km 483 +378. Si 4 benzi de circulatie, doua dus, doua intors. Si ca au fost mai multe intalniri intre autoritatile locale din Floresti si DRDP Cluj, care se vor concretiza in scurt timp.

Scrisorile de multumire la adresa Ministerului Transporturilor se aud pana la Dumnezeu, zilnic, intre orele 7 -9 si 16-19.30.

Numai un ministru clujean de talia lui Ioan Rus, un secretar de stat ca Mircea Jorj si un director ca Eugen Cecan isi permit sa le ignore.

Oare cat timp va mai rabda floresteanul ? Sau asa repede s-a uitat lectia Fany ? intreba un florestean care anunta, intr-o discutie, in seara asta pe facebook ca pune de-o iesire in strada. Cu sau fara autorizatie.

Poza : citynews.ro

Subscribe To Our Newsletter

Calaretul fara cap

Ma gandeam la un film, de cand eram copil. Se numea legenda calaretului fara cap. Potrivit...

Închide