Clujul sărbătorește Centenarul Marii Uniri

Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii și turiștii la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, desfășurată pe parcursul a două zile, în zona centrală a municipiului.

Manifestările încep de mâine, 30 noiembrie și vor avea loc în mai multe zone din centrul municipiului: Piața Avram Iancu, Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Piața Mihai Viteazul, Cinema Florin Piersic, Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

La ora 12 încep evenimentele dedicate amplasării statuilor a trei personalități marcante din istoria Clujului: Episcopul Nicolae Ivan, Mitropolitul Bartolomeu Anania și Cardinalul Iuliu Hossu. Activitățile vor continua în cadrul Târgului de Crăciun, cu spectacolul „Centenarul și Patinoarul #Împreună„. De asemenea, Centenarul Filmului Românescva debuta vineri, 30 noiembrie, cu proiecția filmului „Pintea”, în prezența maestrului Florin Piersic, la Cinema Florin Piersic, de la ora 20.30.

Program Ziua Națională a României

Ziua de 1 Decembrie 2018 debutează prin manifestări cu caracter evocator, în Piața Mihai Viteazul de la ora 9:00, continuând cu slujba de Tedeum din Catedrala Mitropolitană la ora 10:00. Ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale din Piața Avram Iancu va începe la ora 10:30, fiind urmată de defilarea cu tehnică militară și de intervenție care se va încheia cu un frumos spectacol de culoare.

Bulevardul Eroilor va fi animat de artiști stradali pe întreaga durată a zilei, iar participanții au ocazia de a păstra o amintire la cabina foto special amenajată. De asemenea, la ora 12:00 o reînscenare istorică va avea loc la Monumentul Memorandiștilor.

Piața Unirii va găzdui sâmbătă, de la ora 13, Regalul Folcloric, care reunește îndrăgiți artiști de muzică populară. La ora 18:00 vor fi aprinse luminile de Sărbători în tot orașul. Concertele vor continua, de la ora 19:00, cu Holograf, urmați de Zdob si Zdub.

Intrarea la patinoarul din cadrul Târgului de Crăciun este gratuită pe tot parcursul Zilei de 1 Decembrie.

Punctul culminant al serii va fi Spectacolul Special de Centenar din Piața Avram Iancu, ce la ora 20.00. Primăria Cluj-Napoca vă invită să urmărim un eveniment memorabil, cu lumini, sunet, videoproiecții, acrobați, orchestră cu muzică live și artificii.


Detalii despre program, pe paginile:
1 Decembrie 2018 la Cluj-Napoca | Centenarul Marii Uniri
și Cluj 100


Sursa : Facebook Emil Boc

Subscribe To Our Newsletter

Știri Florești, sinteză joi, 29 noiembrie

Motto : Regina Maria: „Nu vărsați lacrimi pe mormântul eroilor, ci mai curând slăviți-i prin cântece,...

Închide