Clujul il sustine pe Daniel Morar !

danielTimp de 4 saptamani, Daniel Morar va ramane pe locul I in Vocea Clujului. Asta ca sistemele mafiote sa stie : PESTE CLUJ NU SE TRECE !

A fost odată un băiat modest, din provincie, cu care am stat pe scările Casei Presei la ieșirea de la prima sa emisiune de televiziune, în care îi suflasem mai toate replicile. Își rătăcise mașina cu șofer în prima lui zi de slujbă, ieșind prin altă parte, și am stat cu el pînă ne-a găsit șoferul, cu ideea vagă că sîntem într-o junglă, la București, Casa Scînteii, în care era de datoria mea, mai veche decît el, să îl protejez pînă la siguranța mașinii lui. Era greu de imaginat atunci că va ajunge omul cel mai temut din România.

Europeanul anului, Daniel Morar a pecat azi din fruntea procuraturii după ce Traian Băsescu s-a lepădat de el și trupa lui de eroi, făcînd o înțelegere realistă și rațională cu actualul premier. Am scris în favoarea acestei înțelegeri, pe care o consider superioară unei victorii a aripii radicale din USL, penalii. Dar nu superioară unui aranjament ideal, acela ca Morar să fi rămas, susținut de CSM, așa cum merita și cum ar fi fost mai bine pentru anticorupție. Că dacă înlături pe cel care a construit deja, orice ai spune, dai semnalul că și construcția se oprește.

Altfel ar fi trebuit să se petreacă despărțirea, chiar și ea. Și anume, cu recunoașterea eroismului dlui Morar, a faptului că, prins într-un angrenaj politic a fost și a rămas un om fără interes politic propriu, unul din puținii oameni care a pus interesul public mai presus de orice alte considerații. Am cunoscut poate vreo patru oameni așa în ultimii douăzeci de ani la noi. Lipsa de recunoaștere publică a acestor oameni a dus la faptul că nu sînt mai mulți. Nimeni nu urmează modele care nu reușesc să devină modele, pe care îi îngropăm în controversă și obscuritate.

Trădarea lui Daniel Morar de către putere e mai veche de săptămîna asta. El a fost subminat constant de faptul că guvernele, inclusiv cele sprijinite de Macovei sau Băsescu produceau corupție într-un ritm mult mai mare decît putea DNA să rezolve. Meritele lui nu au fost recunoscute clar și public doar la Bruxelles, nu la București.

Ce bun președinte de țară  ar face Daniel Morar, ale cărui cute pe obraz sînt cu mult mai adîncii decît acum șapte ani, și care nu mai are nevoie să îi sufle nimeni nimic. Pentru că acum nu doar că știe, dar a și făcut.  Mult mai mult decît oricine altcineva.

Alăturați-vă mie în a nu-l lăsa pe Daniel Morar să plece fără mulțumirea și binecuvîntarea noastră pentru tot ce a făcut acești șapte ani, și pentru ce a devenit, că nu îi va fi ușor, fiind omul care a ajuns, nici de acum înainte.

Preluare Ev. Zilei

Subscribe To Our Newsletter

Adrian Sarmasan, patronul Castelului Printul Vanator din Turda, si-a lansat ieri Volumul de poezii “Raiul Lupilor Ingeri la Teatrul Municipal din Turda

Ieri seara, de la orele 18, Teatrul Municipal Turda a gazduit spectacolul-eveniment de muzica folk,...

Închide