Clujeni, floresteni, folositi centurile Cluj-Napoca – Floresti promise in 2013 de Emil Boc

Puteti sa mergeti linistiti pe centurile spre Floresti promise de Emil Boc. Si daca va simtiti rau, la Spitalul de urgenta promis in Floresti. Daca nu, luati  infectii nosocomiale din spitalele patriei. Daca credeti ca am halucinatii si vad Spital de Urgenta in Floresti sau centuri spre Floresti facute de Boc, ajuati-ma. Poate ca un medic psihiatru ma poate ajuta. Sa nu mai imi pese. Sa spun sarutmana cand vad un politician. Si chiar sa pot sa-i pup mana.

Fiind pe ultimă sută de metri în vederea adoptării P.U.G.-ului, am cerut echipei de proiect să asigure baza legală pentru extinderea infrastructurii Clujului. Ne pregătim, astfel, din timp, pentru a putea accesa finanţările europene pentru perioada 2014-2020, cu ajutorul cărora intenţionăm să facem investiţii pentru fluidizarea traficului în zona metropolitană. Primăria Cluj-Napoca sprijină două proiecte importante în parteneriat cu Primăria Floreşti şi Consiliul Judeţean Cluj. Primul proiect, pe care îl susţin cu toată convingerea, vizează centura mică de la Floreşti la Cluj, care să ajungă la Valea Gîrbăului. Există încă din 2007 un proiect care vizează instituirea unei bretele de circulaţie din Floreşti, cu ieşire la Valea Gîrbăului”.- spunea Emil Boc pentru Faclia in 2013

Realizator in fapt si in drept : Horia Sulea, primar Floresti, care a dat ordin de incepere a lucrarilor pe centura de sud. Credit luat de Primaria Floresti de la o banca cu o dobanda aproape de zero.

Din acest punct ne vom implica prin amenajarea unui drum de un kilometru pentru a asigura conexiunea cu oraşul, spre Mănăştur. De asemenea vom reabilita şi drumul Sfîntul Ion – Făget, o porţiune de 13 km, spre Calea Turzii. Această bretea de circulaţie are o importanţă majoră pentru cei care vor să ajungă în Floreşti, şi în particular, la Spitalul Regional de Urgenţă din Floreşti, pentru decongestionarea DN 1. Locuitorii din Floreşti vor avea o alternativă la intrarea actuală în municipiu. A doua propunere pe care o cuprindem în P.U.G. şi o vom implementa în parteneriat cu cele două instituţii, se referă la construirea unui drum rapid pe o distanţă de 8,5 km de la nodul de autostradă pînă la sensul giratoriu de la Cora, fără să se treacă prin Floreşti. Proiectul implică traversarea Someşului printr-un pod şi ar contribui şi el la oferirea de acces facil către Spitalul Regional de Urgenţă din Floreşti şi fluidizarea traficului. De asemenea, avem în vedere continuare realizării Centurii de Sud a oraşului’’, a explicat Boc.

El a adăugat că implementarea celor două proiecte ar permite extinderea, cu ajutorul fondurilor europene, a liniilor de tramvai pînă în localitatea Floreşti pe actuala ieşire din Cluj-Napoca spre Oradea.

Au trecut 3 ani. Nimic. Semaforizarea inteligenta a lui Sulea. care inca nu-i gata e tot.Drumuri de macadam, pe care circulam greu, dar nu Manasturul blocat al lui Emil Boc.  Avem promisiunea lui Emil Boc ca face pod peste Somes spre Spitalul de urgenta.

De fapt, in afara ca a „cosit ” salariile si pensiile cand era prim ministru, ce strategie a avut, acest  om al lui Dumnezeu ? Pana si FMI a spus ca masura a fost inutila. 

Emil Boc, de ce ne minti ? Raspunde.

Sursa : viata mea de zi cu zi, si Faclia