Cine plateste mizeria asta, domnule Boc ?

ANTENA3.RO-fiscul-face-control-in-ograda-lui-emil-boc-dupa-o-sesizare-a-corpului-de-control-a-prim-ministrului-307434

In Dosarul Patinoarul din Gheorgheni: Regia Autonomă a Domeniului Public trebuie să plătească firmei GPI Turism aproape 830.000 de lei pentru prejudiciul creat.

În sentinţa Curţii de Apel Cluj, pe care Înalta Curte o menţine RADP Cluj Napoca este nevoită să plătească următoarele despăgubiri firmei GPI Turism: ” – suma de 437022,36 RON – reprezentând diferenţa dintre costurile efective ale construirii patinoarului şi a construcţiilor anexe patinoarului conform evidenţelor contabile fără TVA şi amortizarea aferentă acesteia, actualizată cu rata inflaţiei începând cu 20.05.2006 până la data plăţii; – suma de 339592,31 RON – reprezentând diferenţa dintre costurile de achiziţie a celor 7 active – utilaj de ascuţit patine, rindea gheaţă, rolbă, agregatul frig, staţia de amplificare, cabina modulară, lama vibrantă fără TVA ,evidenţiate în contabilitate fără TVA şi amortizarea aferentă, actualizată cu rata inflaţiei de la 20.05.2006 până la data plăţii; – suma de 51681,25 RON reprezentând contravaloare obiecte de inventar conform evidenţelor contabile fără TVA actualizată cu rata inflaţiei de la 20.05.2006 până la data plăţii. Menţine dispoziţia referitoare la rezilierea contractului de asociere în participaţiune nr. 198/2005 încheiat între părţi la data de 25 martie 2005.”, arată sentinţa instanţei clujene.

Situația financiară a RADP nu era roz și s-a agravat după ce a fost executată în „afacerea pationoarul” de către GPI Turism. E paradoxal că regia are datorii dar administrează un patrimoniu de peste 93 de milioane de lei (din care peste 68 de milioane de lei este patrimoniul public). La 1 iulie 2014 intr-o ședință a Consiliul de Administrație s-a decis solicitarea unui sprijin financiar de la primărie. Ca să se pună pe picioare, într-o primă etapă, RADP are nevoie de 5,2 milioane de lei (3,2 milioane de lei datorii către terți și 2 milioane de lei pentru linia de credit). Directorul regiei, Ioan Morocazan a confirmat faptul că cererea a fost adresată primăriei și a menționat că speră ca primăria și forul local să vină cu o soluție pentru salvarea structurii, dupa Actual de Cluj.

Deci, veniturile Primariei vor fi din nou grevate. Adica banul public, domnule Primar ?

Va dau oricand DREPTUL LA REPLICA !