Cinci societati s-au prezentat la licitatia pentru instalarea in Floresti a 137 de camere video

Cinci firme au depus oferte la licitația privind “Lucrări de execuție sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității în localitatea Florești, jud. Cluj”. Investiția este realizată în întregime din fonduri proprii ale administrației floreștene, valoarea estimată a sa fiind de 2,536 milioane lei, fără TVA. Criteriul de atribuire al contractului va fi oferta cu prețul cel mai scăzut, bineînțeles cu respectarea cerințelor din Caietul de Sarcini.

camere_supraveghere_13838000

Concret este vorba de o investiție multianuală, urmând să fie instalate un total de 137 camere video pentru siguranța floreștenilor: 39 camere 4G cu alimentare inclusiv fotovoltaică pe stâlpi, 75 camere pe stâlpi pentru intersecții și 23 camere Master Slave în intersecțiile majore, precum și sistemul de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare și prezentare imagini.

“Este vorba de una dintre  licitațiile din cadrul Programului de Investiții, care mai cuprinde lucrări precum noua grădiniță, noua școală, lucrări de canalizare, Drumul de Ocolire Sud sau asfaltările ori Remiza SVSU / MiniStația SMURD. În prima etapă vor fi montate camerele video din intersecțiile mari și va fi realizat sistemul central de monitorizare. Să fim înțeleși, nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Aceste camere vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor, lucru deja verificat și implementat cu succes în multe orașe mari din Europa și chiar în Cluj Napoca”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

În altă ordine de idei, astăzi am semnat autorizaţia de construire pentru Grădiniţa din Floreşti, o altă investiţie realizată strict din fonduri proprii ale administraţiei locale floreştene. Construcţia va avea regim de înălțime parter plus etaj și va fi situată în imediata vecinătate a Primăriei Florești, pe terenul dinspre strada Ioan Rus. Grădinița se va realiza pe un teren în suprafață de  2.829 mp, construcția având o suprafață desfășurată de 1.926 mp. Noua grădiniță va avea 12 săli pentru copii, unele pentru grupă de creșă, cu o capacitate totală de aproximativ 240 copii”, a mai declarat primarul Horia Şulea.

Iată cele 5 firme care au depus oferte pentru licitaţia aferntă camerelor video și sumele ofertate (fără TVA) cu mențiunea că o a șasea ofertă a fost respinsă, depunerea ei făcându-se după expirarea termenului legal.

SC CASIDO SRL Brăila – 1,701 MILIOANE LEI

SC SISTEC SBSOL SRL Cluj – 1,982 MILIOANE LEI

SC MOBILIS SRL Iași – 1,926 MILIOANE LEI

SC TRANSELECTRONIC SRL Cluj – 1,883 MILIOANE LEI

SC ELECTROPLUS SRL Cluj – 2,079 MILIOANE LEI

Subscribe To Our Newsletter

„Nebunul” Feri, din Floresti, si-a dat foc la apartament. Vezi galerie foto!

Trei echipaje de pompieri, dintre care unul de la SVSU Floresti, unul de la SMURD...

Închide