Chiar va doriti un presedinte ca si acesta ?

crinLiderul PNL se agata cu disperare de imaginea unui “altfel” de om politic. Fals, total fals, daca ne amintim ca traieste minunat din politica de doua decenii

Crin Antonescu se da virgin, dar traieste minunat de 20 de ani din politica. El incear­ca sa-si creeze o imagine de candidat “diferit” fata de cei­lalti, dar este prizo­nierul unuia dintre cele mai importante grupuri de interese din Ro­ma­nia, cel al miliardarului Dinu Patriciu. Ca ministru, a servit direct sau indirect grupul de interese pe care il denunta acum ca fiindu-i ostil.

Intelectualul de la “Alian­ta Civica” a repetat doi ani de facultate, a recunoscut esecul universitar doar in urma dezvaluirilor din presa si tavaleste gramatica pe la televizor, fiind si un pseudo-cunoscator al limbii engleze. Presedintele PNL, inainte sa fie penelist pur-sange a mai schimbat doua partide si a avut tupeul sa-si stearga traseismul din autobiografia oficiala.

Crin Antonescu a devenit presedintele PNL avand aura de penelist trup si suflet, “nascut in PNL”. Dar nu este deloc asa. PNL este al treilea partid al lui Antonescu.

Crin-Trei partide

Mai inainte s-a perindat pe la Partidul Aliantei Civice (PAC) si Partidul Liberal 1993 (PL-93) al lui Dinu Patriciu. Chipurile, aceste partide erau tot liberale, pentru ca au tot fuzionat cu PNL pe masura ratarii pragului electoral, iar Antonescu s-ar fi invartit numai in familie.

Nimic mai neadevarat, tinand cont de faptul ca liderii PNL, PL-93 si PAC se urau de moarte, iar “virginul” Crin a participat din plin la puciurile de partid. In principiu, daca acuzatia de “traseism politic” este neintemeiata, atunci este inexplicabil de ce Antonescu a ascuns din biografia lui oficiala apartenenta la alte doua partide in afara de PNL, cel pe care il pastoreste in prezent.

Candidatul PNL si-a tras staif intelectual pentru ca este absolventul Facultatii de Istorie de la Universitatea Bucuresti si a mai avut si legitimatie de membru la Alianta Civica, un ONG al intelectualilor angajati din anii ‘90.

Intelectual repetent

Dar “intelectualul” Antonescu a recunoscut ca a repetat doi ani de facultate doar in urma dezvaluirilor din presa. Un an l-ar fi repetat “in semn de protest impotriva sistemului comunist”, iar altul pentru a ramane un an cu sotia sa, studenta la Bucuresti, zice el. Tineretea furtunoasa e caracteristica multor oameni, iar alegatorii inteleg asta si fara sa “furi” anii din autobiografie.

La o emisiune televizata, aristocratul liberal cu papion si ‘telectualul de la Alianta Civica a dat putin de garduri si cu gramatica limbii romane, acordand incorect si ilar pluralul “serviciuri”. Nu era nicio problema, poate a avut emotii in studiou si, oricum, Romania are nevoie mai degraba de oameni adevarati decat de profesori de gramatica.

Dar Antonescu a incercat sa iasa ipocrit din incurcatura gramaticala, mintind ca nu este agramat, ci doar a vrut sa parafrazeze faimosul “succesuri” al Elenei Basescu. In plus, viitorul presedinte al Romaniei, care ar trebui sa bata cu pumnul in masa rusilor si americanilor, s-a lasat scos la tabla ca un copil de realizatorul C.T. Popescu, care l-a si ridiculizat pentru necunoasterea limbii engleze.

Crin Antonescu se “bren­duieste” ca fiind “altceva”, diferit de ticaloasa clasa politica romaneasca. Nimic mai fals. Crin nu vine de pe strada. El traieste de aproape 20 de ani din politica, fiind deputat de 17 ani cu un intermezzo de trei ani ca ministru al Tineretului si Sportului, interval in care a schimbat si trei partide.

Cel mai altfel

Daca asta e “virginitate”, atunci ce-o mai fi “curvasarie”, in politica? In plus, Antonescu a fost un favorizat al clanurilor politice. Fara niciun merit, a ajuns ministrul MTS. Cand s-a reformat Guvernul Radu Vasile, s-au redus numarul de ministri de la cei 35 ai lui Vacaroiu la 16 plus premierul. Bineinte­les ca, in logica reformato­rilor, MTS trebuia sa dispa­ra, transformandu-se in “Agentie” sau “Autoritate”. Antonescu a ramas ministru sfidandu-se reforma Admi­nistratiei Publice Centrale la ordinul presedintelui Emil Constantinescu. Acelasi Constantinescu pe care Crin, peste doi ani, il facea albie de porci pentru ca il sustinea la presedintie pe “crestin-democratul” Isarescu in locul “liberalului” Stolojan. E drept, acum “presedintele care nu a lasat nicio dara in istorie” si toti locotenentii sai s-au inrolat cu totii in armata lui Antonescu!

Alta personalitate a liderului PNL, cea de “profesionist”, s-a dus pe apa sambetei, odata cu proba Executivului, unde ministrul Antonescu nu a aratat nimic, nu a batut un cui la MTS. Si apoi, de unde experienta profesionala la un om care la varsta de 50 de ani a fost doar trei ani profesor stagiar, iar restul politician. Nu am spus-o noi, ci Tariceanu, care il plasa pe Crin in topul chiulangiilor de la Camera Deputatilor.

Asul din maneca al lui Crin Antonescu este inde­pendenta si, mai mult, ostilitatea fata de gru­purile de interese, spre deosebire de contra-candidatii sai. Dar “virgina­lul” Anto­nescu nu e in stare sa lamureasca de­pen­den­ta fata de miliar­darul Patriciu, care i-a asigu­rat logistica pentru victoria la congresul PNL impotriva lui Tari­ceanu, iar acum il tine prizonier, prin consul­tan­tii si fondurile de campa­nie. Dusmanul grupurilor de interese Crin Antone­scu nu are ras­punsuri nici la alega­tiuni din presa care se refera la exclusivistul “Club al Vinului”, un grup de interese al lui Tariceanu, sau elibera­rea titlurilor de proprie­tate pentru terenurile BTT-Herastrau in favoa­rea unui grup de inte­rese al mult hulitei Elena Udrea, acuzatiile privind manevrele de la Strandul Tineretului in favoarea lui Puiu Popoviciu sau soarta Strandului Flo­reas­ca, unde se afla coo­pe­rativa revolutionara “Club 22 TV”. Un om care pretinde ca a pre­luat puterea in PNL pe valul popular nu poate da explicatii privind firma de relatii publice a lui Patriciu, ale carei anga­jate selectate la concur­suri de miss ii con­vingeau pe junii liberali cu sange fierbinte sa voteze virgina­lul. Si nu poate da expli­catii nici despre liderul judetean liberal amenin­tat cu taierea contrac­telor de pus termopane la statiile de benzina daca misca-n front la congre­sul parti­dului. Iar fostii di­rectori de servicii secrete ar trebui sa piarda timpul pe la seminarii si simpo­zioane NATO, nu sa tra­ga sforile pentru un can­didat sau altul, furand startul prin informatiile pe care le-au capatat prin natura functiei con­ferite de Statul Roman. Consultanta electorala “informativ-operativa” nu da bine la virgini­tatea politica.

Despre Autor