31/10/2020

Cercetator de origine romana demoleaza creationismul

Dan Graur, profesor de biologie moleculara la Universitatea Houston, a publicat de curand un studiu care concluzioneaza ca cel putin 75% din genomul uman este alcatuit din „ADN junk” (ADN fara niciun rol activ).

Expert in biologia evolutiva, Graur a efectuat un nou set de calcule, ce indica faptul ca partea functionala din genomul uman este cuprinsa cel mai probabil intre 10 si 15 procente, limita maxima fiind de 25 de procente. Restul genomului este alcatuit din asa-zisul „ADN junk” – termen inventat de cercetatorul Susumu Ohno in 1972, care se refera la ADN-ul non-codant, un ansamblu de secvente ale genomului care care nu au o functie biologica identificata.

ADN-ul nefunctional este o dovada cruciala in favoarea teoriei evolutioniste a lui Drawin deoarece ADN-ul Junk reprezinta elemente ale ADN-ului original devenite nefolositoare de-a lungul evolutiei speciilor si care nu pot disparea atat de usor „cum le-ar placea unora sa creada, pentru ca organismele vii nu sunt ‘ceasuri inteligente’ care sa-si schime automat ora cand aterizam pe un aeroport cu alt fus orar. Ceasurile inteligente unde totul functioneaza perfect si are un rol bine determinat NU sunt un rezultat al evolutiei, sunt un rezultat al creatiei inteligente a cuiva. Evolutia produce schimbari lente, care nu sunt daunatoare, produce schimbari care necesita ajustari si recombinari ale caracteristicilor existente”, afirma Graur.

Toate „produsele” evolutiei sunt suboptimale si/sau complicate in mod nenecesar. Daca viata ar fi rezultatul creatiei, toate organismele ar fi perfecte si ar functiona perfect. Realiatea din jurul nostru demonstreaza ca nu este asa. 

Daca genomul uman ar fi 100% functional s-ar creaza asa numitul „paradox genetic” deoarece exista largi portiuni ale ADN-ului carora nu li se pot asocia informatii genetice de care corpul sa aiba nevoie. Daca ADN-ul ar fi rezultatul creatiei, atunci acesta ar arata cu mult mai simplu decat este in realitate. 

Nascut la Piatra Neamt, Dan Graur a studiat in Israel, SUA si Germania

Dan Graur, nascut pe 24 iulie 1953 in Romania, in orasul Piatra Neamt, activeaza in domeniul biologiei evolutive. A absolvit cursurile Facultatii de Biologie si Zoologie din cadrul Universitatii Tel Aviv si a abtinut doctoratul la Universitatea Texas din Houston cu o cercetare coordonata de Masatoshi Nei. A facut si studii postdoctorale la Universitatea Tubingen din Germania.

Din 1986 pana in 2003 a urcat constant pe scara titlurilor academice detinute la Facultatea de Biologie si Zoologie de la Universitatea Tel Aviv, de unde s-a pensionat in 2006, cu titlul de profesor emerit. In 2003, s-a mutat la Universitatea Houston. A fost editor-asociat la publicatia Molecular Biology and Evolution intre 1995 si 2011. Din 2009, este editor asociat al publicatiei Genome Biology and Evolution. Intre 2009 si 2011 a fost consilier al Societatii de Biologie Moleculara si Evolutie. Incepand cu sfarsitul anului 2012, Dan Graur s-a facut remarcat si pentru criticile aduse proiectului ENCODE.

Este coautor, alaturi de Wen-Hsiung Li, al volumului „Fundamentals of Molecular Evolution”. O alta lucrare stiintifica a sa, intitulata „Molecular and Genome Evolution”, a fost publicata in anul 2016.

In 2011, Dan Graur a fost recompensat cu prestigiosul Humboldt Prize. In 2015, a fost inclus in American Association for the Advancement of Science.

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Didu Ionescu
Didu Ionescu
3 years ago

Evreii au inventat darvinismul, comunismul și tot, acum, filosofează pe tema creaționismului. Habar-nare! Tocmai acele particole zise„nefolositoare”…sunt cheia enigemei creației…

Chriss Constanta
Chriss Constanta
3 years ago
Reply to  Didu Ionescu

Ei da….hai sa batem campii si sa contrazicem cercetatorii reputati. Creationismul nu asta inseamna, ca nu a existat un creator, ci ca nu am fost creati exact asa.

Subscribe To Our Newsletter

Iohannis – exercitiile NATO din Romania descurajeaza Rusia

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că exercițiul Saber Guardian 2017, care s-a desfășurat la...

Închide