Cei mai buni politisti, la Floresti !

100_0876Poliţia Română şi-a desemnat zilele trecute „vârfurile profesionale de lance” ale anului 2013. Astfel, cel mai bun politist a fost desemnat Agentul principal Bogdan Baciu de la Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti, iar cea mai bună unitate a judeţului a fost desemnată Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti (comandant – comisar şef Alexandru Miron, adjunct -inspector Lucian Lupuţ).

Ceremonia decernarii diplomelor s-a facut azi, 24 decembrie la Primaria Floresti, in prezenta  chestorului Tudor Grindean si a primarului Horia Sulea. Alexandru Miron a declarat in exclusivitate ca acest fapt nu s-ar fi intamplat fara sprijinul constant si atent al primarului Horia Sulea.

Chestorul Tudor Grindean este un profesionist al Poliției Române care a ocupat funcții de conducere în structura de combatere a crimei organizate (2001 – 2005), șef al IPJ Alba în perioada 2005 – 2011 și, ulterior, în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat MAI.

Din 18 iunie 2012, prin Ordin al Ministrului Administrației și Internelor,  Tudor Grindean a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de director general al Direcției Generale Management Operațional. Direcţia Generală Management Operaţional este unitatea de specialitate a Aparatului Central al Ministerului Administraţiei şi Internelor, fără personalitate juridică, cu competenţă generală de coordonare, îndrumare şi control în domeniile: organizare instituţională; planificarea reacţiilor pentru situaţii de criză şi standarde operaţionale; planificarea înzestrării, rechiziţiilor şi controlul armamentelor; planificare şi coordonare misiuni; analiză, sinteză, planificare activităţi şi programe; asigurarea secretariatului Grupului Interministerial Român pentru Managementul Integrat Frontierei de Stat.

Tudor Grindean a părăsit conducerea IPJ Alba în 2011, după 6 ani aflat în această funcţie. A promovat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca director de cabinet al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe atunci chestor de poliţie Ioan Dascălu. Grindean a condus, anterior, activitatea Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia (2001-2005, respectiv a Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei al IPJ Alba (1997-2001). În perioada 1994-1997, a fost șeful Biroului Poliţiei Judiciare, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Tudor Grindean este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, licențiat în științe juridice și al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, specializarea Poliție economică. Acesta a urmat mai multe cursuri universitare, în drept civil și psihologie judiciară. În 2005, a finalizat cursurile de master la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu specializarea ştiinţe penale şi criminalistică.

Tudor Grindean (47 de ani) s-a remarcat în activitatea profesională și prin eficiența cu care a reușit să gestioneze anihilarea grupărilor interlope din județul Alba.

Subscribe To Our Newsletter

LENI PINŢEA HOMEAG – „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate darurile extraordinare pe care mi le-a dat”

"Fedra României" O vreme am curtat-o prin telefon. O sunam spre seară, pe la şapte...

Închide