„Caracatița DRAGNEA-Tel DRUM” : Voi efectua sesizare DNA pe acest subiect

Raspunsul primit de la DNA de jurnalista Ondine Ghergut, nu mai lasa loc de interpretari : 

„O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.
După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

La randul meu, voi efectua o sesizare DNA pe acest subiect. 

„Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu DRAGNEA, în stil mafiot a trimis ANAF-ul în redacția Rise Project după ce jurnalistii au anunțat publicarea unei note de raport al serviciului secret al Internelor referitoare la caracatița Tel Drum, regina șefului PSD, care a supt si suge sute de milioane de euro din bugete publice. 
Vicepresedintele ANAF, Florin TRONARU, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat într-o fundație a lui Dragnea.
DRAGNEA e … ați ghicit, INDIGNAT si acuză ANAF-ul că-l compromite…Ministrul Carmen Dan, fosta consiliera lui Liviu Dragnea la CJ Teleorman, șefa absolută a serviciului secret DGIPI al Ministerului de Interne! 
Rise Project a dezvăluit mecanismul prin care ordonanța de urgență a ex-premierului Dacian Cioloș a fost modificată de senatorul PSD NICOLAE ȘERBAN (șoferul lui Cătălin VOICU si prietenul lui Omar HAYSSAM) pentru a-l scoate pe președintele țării din mecanismul de numire a șefului DGIPI.
Rise Project a publicat si o notă a DGIPI care face o radiografie a modului în care societatea TEL DRUM a ajuns sub controlul lui LIVIU DRAGNEA și a primit contracte de SUTE de milioane de euro cu ajutorul lui TĂRICEANU, pe atunci premier. ANAF-ul a ocupat redacția RISEproject înainte de publicarea dezvăluirilor. DRAGNEA protestează.”-Ondine Ghergut

In jurul CNADR, respectiv DRDP Cluj, este o intreaga “suveica” de firme. Astfel, in urma investigatiilor efectuate de catre Vocea Clujului prin persoana subsemnatului, se constata ca procesele verbale CNADR sunt tiparite de o firma exterioara CNADR.

Din afirmatiile unor persoane direct implicate, exista chiar medici pensionari care completeaza de mana procesele verbale de afisare la sediul contravenientilor. O alta firma, diferita de cea care listeaza procesele-verbale, se ocupa de distribuirea, respectiv afisarea lor. Pe 4-5 procese verbale, se intampla sa datele sa fie completate gresit, cu adrese inexistente. Plangerile penale pentru neglijenta in serviciu, se termina pe modelul, scuze, am gresit, sunt si eu om.

Romania nu are autostrazi. Infrastructura rutiera romaneasca, o bomba cu ceas. Craterele din drumurile nationale au facut noi victime. Acestea pot fi, fara doar si poate, noi titluri de presa, similare altor mii, aparute de-alungul ultimilor 22 de ani, dar care nu au reusit sa acopere nici pana astazi groapa imensa a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) in care s-au scurs miliarde de euro. Una dintre capusele care au supt milioane de euro anual din vistieria CNADNR este si societatea Plastidrum, parte a Plastiroute Elvetia.

Scriam in 2015, aici :

Tel Drum a ajuns o adevărată companie naţională care a încheiat în ultimii trei ani contracte cu statul de zeci de milioane de euro. Liviu Dragnea este cel care a creat Tel Drum, în 2002, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. De la exclusivitate la contractele din Teleorman, odată cu plecarea lui Dragnea în Guvern, Tel Drum a ajuns să lucreze în aproape toată ţara.

Firma de drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman a fost privatizată atunci la decizia lui Dragnea, fiind cumpărată de Marian Fişcuci, om de afaceri din Teleorman şi coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit împreună în 1980 Colegiul Unirea din Turnu Măgurele. Fişcuci este cel mai pune mâna, în acte, pe Tel Drum şi din societatea aproape intrată în faliment la data privatizării aceasta devine în doar câţiva ani extrem de profitabilă.

În ultimii trei ani se estimează că firma a câştigat din bani publici peste 100 de milioane de euro, ca urmare a contractelor încheiate cu insituţii publice. Tel Drum a câştigat de la Consiliul Judeţean Satu Mare, un contract pentru refacerea unui pod din Oaş în valoare de 1.360.672 lei. Un alt contract în valoare de 8,6 milioane de lei a fost câştigat în Dâmboviţa pentru modernizarea DJ 714 Glod Sanatoriul Moroeni – Pestera, sector Dichiu ¬Bolboci- Pestera. 29 de milioane de lei a câştigat Tel Drum anul acesta în Constanţa, pentru ”Îmbunatatirea accesului intre Municipiul Constanta si platforma industriala Navodari prin largirea si modernizarea bulevardului Mamaia-Navodari”. 39, 8 milioane de lei a câştigat firma din Alexandria la Craiova pentru ”Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord-Sud-Est a Polului de Crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova (executie)”.Conform spuselor unei persoane din magistratura, concurenta de infractiuni poate fi incadrata la subminarea economiei nationale.
Vom reveni !

 

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Se lasa cu dosar penal la Floresti

Se pare ca tovariscii nu inteleg schimbarea de regim de dupa 89. Sectia 6 Politie...

Închide