Călin Popescu Tăriceanu dă de pământ cu LCK

„Eu sunt bucuros ori de câte ori un reprezentat al României ajunge să ocupe o poziție importantă într-o instituție europeană, numai că pentru doamna Kovesi se ridică o problemă foarte serioasă. După ce doamna Kovesi a fost sanționată de două ori de CCR, au ieșit la suprafață abuzuri, a semnat în calitate de procuror general protocoalele secrete, socotite de CCR ilegale, ca procuror trebuie să ai în primul rând respectul față de lege și Constituție. Deci îmi pun întrebarea cum ar putea o astfel de persoană să ocupe funcția. Este o funcție decisă politic, se decide politic și vom vedea care vor fi negocierile la nivel european”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică la România Tv.

„Acum se vede cât respect are pentru lege. Dacă ea consideră că astea sunt acțiuni politice, înseamnă că ce a făcut ea tot în registrul politic a fost. Trebuie să se decidă când sunt acțiuni făcute de ea, era legea, când o vizează atunci sunt acțiuni politice. Această numire este una politică, pentru că dacă ar fi una bazată pe calitățile profesionale, atunci sigur că aici trebuie să ai cunoștințe solide de drept, o pregătire solidă profesională, ceea ce, din câte știu eu, doamna Kovesi nu are. Ea are distincții date de ambasade sau de alte instituții care apreciau ce așa-zisul succes în lupta anticorupție, bazate pe numere, câte personale au fost ascultate. La noi s-a mers pe principii stanoviste staliniste, la cantitate”, a conchis Tăriceanu.

Liviu Man, de la Gazeta de Cluj, arată într-un articol dur modul în care a fost tratat, ani de zile, dar și alte aspecte într-un articol nimicitor :

„Acum Laura Codruța Kovesi își face apărarea și își clamează nevinovăția la posturile Securității și mă refer aici la U.M. Digi TV, la falimentara și furata Realitatea TV și la B1 TV, lucru care îl reproșa pe vremuri inculpaților DNA care dacă erau oameni politici li se și cerea să facă un pas în spate sau măcar în lateral când aveau ”onoarea” să intre în malaxorul de zdrobit destine numit DNA. Dar să recapitulăm pe scurt faptele: un cetățean român depune o plângere penală împotriva cetățencei Laura Codruța Kovesi, procurorul face cercetări și o citează absolut legal pe suspecta Laura Codruța Kovesi la audieri. Mai mult decât atât, Laura Codruța Kovesi a fost citată personal și nu a aflat acest lucru din mass-media, așa cum au pățit-o alte sute de nenorociți. Sau putea să o pățească cum am pățit eu când m-a înhățat pe mine Parchetul cu mandat de aducere de la mine de acasă după care am fost ”premiat” cu un mandat de arestare. Și m-am întors acasă după șase luni de la audiere și am fost declarat nevinovat după 11 ani. Asta-i o porcărie , nu cum a fost citată absolut procedural nesimțita de Laura Codruța Kovesi. Așa că ciocul mai mic, doamnă procuror! „Leave a Comment