Calaretul fara cap

Ma gandeam la un film, de cand eram copil. Se numea legenda calaretului fara cap. Potrivit legendei călărețul fără cap a început să dea târcoale orașului. Când investigatorii de la New York au aflat că mai multe persoane au fost ucise l-au trimis pe Ichabod Crane, un comisar foarte bun . El a venit la familia Van Tassel unde s-a cazat . Bineînțeles că Ichabod nu a crezut Legenda călărețului fără cap. El era un om care privea lucrurile din punct de vedere logic și științific. În copilărie mama lui a fost ucisă de tatăl său. Ichabod a avut coșmaruri toată viața și el nu mai avea nicio credință. Domnul Van Tassel i-a spus povestea despre călăreț, a crezut în ea abia când a fost martorul unei crime . Crane a întâlnit la familia Van Tassel pe Katrina Van Tassel și în scurt timp s-a îndrăgostit de ea. Katrina a fost cea care la ajutat pe Ichabod să dezlege misterul.Călărețul nu ataca la întâmplare ci pe cei din familia Van Tassel deoarece era condus de către cea care avea capul acestuia , cea care îl avea era mama vitregă a Katrinei . A vrut să îi omoare deoarece i-ar fi revenit o avere. La sfârșit Crane s-a dus la New York cu Katrina și tânărul Masbath. Călărețul a dus-o pe mama vitrega a Katrinei cu el în iad deoarece a aflat că ea i-a furat capul.

Ma gandeam oare cine i-a „furat ” capul consilierului Dumitru Cornel Vanea. Pai, ori ai capul tau pe umeri, cand candidezi pentru PNL, cum naiba sa treci la PSD ? Conform legendei, capul consilierului calaret este in alta parte, undeva la PSD. Apoi ma gandeam si mai departe, ca precis numai un cap de muiere l-a facut sa isi ia o asemenea teapa.

Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) arată, în motivarea deciziei de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 55/2014, că suspendarea sancţiunilor prevăzute de lege pentru schimbarea partidelor politice de către aleşii locali, în timpul mandatului, este parţial neconstituţională. Judecătorii enunţă două tipuri de situaţii – consilierii locali şi judeţeni, respectiv primarii şi preşedinţii de consilii judeţene.

În cazul consilierilor judeţeni şi locali, cei care au părăsit partidul pe listele cărora au fost aleşi au încălcat prevederile Constituţiei, în sensul că CCR decisese cu altă ocazie că acest lucru este neconstituţional, iar ordonanţa 55 a reluat practic acest lucru ignorând decizia CCR.

Judecătorii CCR arată că consilierii sunt aleşi pe liste, din partea unui partid politic, iar o altă lege prevede deja că aceştia îşi pierd mandatul concomitent cu pierderea calităţii de membri ai partidului politic pe listele căruia au fost aleşi.

„(…) O soluţie legislativă contrară – care să nu condiţioneze încetarea mandatului de consilier local sau judeţean de pierderea calităţii de membru de partid sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă acesta a fost ales – putând fi acceptată doar în condiţiile modificării tipului de scrutin în cadrul căruia sunt aleşi consilierii locali sau judeţeni. În lipsa reglementării unui alt tip de scrutin, Curtea nu poate decât să constate, în cauza de faţă, încălcarea art.147 alin. (4) din Constituţie”, arată motivarea CCR.