Domnilor secesionisti – avem o lege! o respectam?

12289544_1522358921408572_1540619824946316187_n

Se pare ca, pentru secesionisti, faptul că UE a spus deja din 2013 un ”NEM” hotărât ascensiunii politicii agresive a minorităţilor care îşi iau majoritatea ca ţintă şi ca adversar, nu inseamna nimic. Secesionistii, in frunte cu președintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, continua sa atace furibund.

Iar s-au gandit „secuii” sa mai faca un miting. Spun „secui” cu ghilimele pentru ca eu nu cred deloc ca iredentistii astia reprezinta cu adevarat minoritatea secuiasca din Romania ci interesele revizioniste ale  FIDESZ si ale lui Viktor Orban (adulatorul supus al lui Putin), finantat puternic de Soros si ONG-urile lui.

Zilele trecute, pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, vreo 500 de indivizi, purtând în mâini steaguri secuiești sau ale Ungariei, au strigat sloganuri pro-autonomiste și împotriva Tratatului de la Trianon. Unii dintre ei purtau pancarde pe care se pe putea citi,’Soluția — autonomia’, ‘Drepturi colective’, ‘Epurare etnică în Europa’. Printre manifestanți s-au aflat mai mulți tineri îmbrăcați în negru, unii purtând însemnele organizației extremiste ungare ‘Garda Maghiară’.

Initial s-a incercat organizarea unei astfel de manifestari la Cluj dar nu s-a reusit pentru ca Vocea Clujului a facut publica intentia organizatorilor.

Mai in clar iredentistii cer amendarea constitutiei exact in punctele unde NU se poate amenda adica la articolul 1 care stabileste caracterul de stat unitar al Romaniei. Asta n-ar fi nimic, au mai cerut-o (si nici atunci autoritatile n-au reactionat) dar, intr-o culme a sfidarii, ipochimenii cer asta invocand proclamația de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, adica exact documentul  care consfinteste istoric unitatea teritoriala a Romaniei.

Noi intelegem ca Romania e stat de drept democratic si membra cu drepturi depline a UE si ca libertatea de expreresie e garantata, dar, in acelasi timp, si reaspectarea legii este obligatorie intr-un stat de drept. Mai mult, România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, teritoriul României este inalienabil si defăimarea ţării şi a naţiunii prercum incitarea la discriminare si la separatism teritorial sunt ILEGALE. Ca sa nu mai spunem de promovarea insemnelor organizatiilor extremiste.

Avand in vedere ca la miting au participat activ estremisti din Ungaria, care nu sunt cetateni romani si n-au nicio treaba cu Romania, intrebarea noastra pentru autoritati este: Ce faceti domnilor, ati plecat in vacanta de Ziua Nationala? Nu aveti de gand sa luati nicio masura, mai ales ca este evidenta implicarea unor cetateni straini in aceste actiuni?

Nici partidele politice nu le vedem rupand mailurile agentiilor de presa cu comunicate sau paginile de Facebook cu luari de pozitie. Niciun lider de partid parlamentar, de la nivel local sau central, nu spune nimic. Ia sa-i vedeti pe 1 Decembrie cate declaratii de dragoste o sa faca Romaniei. Cand o sa vedem si o declaratie de aparare a Romaniei?

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Sarbatorirea zilei de 1 decembrie la Cluj-Napoca si Floresti

Un detaşament constituit din 550 de militari, cu 50 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării...

Închide